– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Att göra egna bars är hur enkelt som helst och hur gott som helst. Dessutom kan du variera innehållet efter tycke och smak. Här har jag gjort riktigt goda hasselnöt och chokladbars som är laktosfria, glutenfria och utan vitt socker.
Fördelen med att göra egna bars är att du vet vad dom innehåller och du slipper onödiga tillsatser. Dessutom är det väldigt enkelt att göra. I det här receptet har jag använt mig av fibersirap för sötning som skiljer sig mycket från annan sirap. Den innehåller en låg andel sockerarter och är rik på prebiotiska fiber som gör gott för magen. Den har dessutom en god smak som påminner om vanlig sirap. Receptet nedan är för 1 st bar, så multiplicera ingredienserna beroende på hur många bars du vill göra.
Ingredienser (1 st bar):
- 1/2 dl hasselnötsmjöl
- 2 msk fibersirap
- 2 msk grovhackade hasselnötter
- 1 msk raw kakao
- 1 krm vaniljpulver
Så här gör du:
- Blanda ihop hasselnötsmjöl, dom hackade hasselnötterna, raw kakao och vaniljpulver i en skål.
- Mät upp fibersirapen i en kastrull. Värm upp den tills den börjar bubbla och ta sedan bort kastrullen från värmen. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills du fått en deg som håller ihop bra. Du kommer att behöva använda händerna mot slutet.
- Forma bars av degen och lägg dom i en form eller på en tallrik klädd med bakplåtspapper.
- Ställ in dina bars i kylen så dom får stelna och förvara dom i kylen tills dom ska serveras.
Oj så gott det ser ut!
Dom blir riktigt goda. 🙂
Tack för receptet, ska jag prova att göra. Ser ju riktigt gott ut. 🙂
Det tycker jag att du ska göra. Gott och enkelt.