– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Här följer ett recept för en riktigt god frö-nutella, där jag använt mig av hampafrön istället för hasselnötter. Ett hälsosammare och nötfritt alternativ med en rik och härlig smak av choklad och apelsin.
Ingredienser:
- 2 dl hampafrön
- 100 g mörk kokoschoklad eller någon annan hälsosammare choklad
- Zest av en apelsin
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa havssalt
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1-2 msk kokosgrädde
- Eventuellt lite fibersirap, yaconsirap eller kokossirap
Så här gör du:
- Mixa hampafröna i en matberedare tills dom är finmalda. Det går snabbt eftersom hampafröna har en väldigt mjuk konsistens.
- Smält chokladen i ett vattenbad och rör om tills den är helt smält. Ta sedan av chokladen från värmen och blanda i kokosoljan.
- Tillsätt chokladen med kokosoljan till dom finmalda hampafröna och blanda i apelsinzest, havssalt, vaniljpulver och 1 msk kokosgrädde. Mixa tills det går ihop till en slät kräm. Tillsätt mer kokosgrädde om den är för tjock.
- Smaka av och söta efter preferens. Hur mycket sötning du behöver och om du ens behöver tillsätta mer sötma, beror på vilken choklad du har använt och hur söt du föredrar din frö-Nutella.
Så gott det ser ut! Ska jag verkligen prova. 🙂 Tack för receptet.
Varsågod och trevligt att du uppskattar det!
Mums så gott! Hampafrön är gott, kan tänka mig att det blir riktigt bra i en frö-nutella. 🙂
Hampafrö tycker jag passar utmärkt. Mild och god smak och mjuk konsistens. 🙂