– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Supergoda veganska kokosplättar som dessutom är glutenfria. Servera som en lyxig helgfrukost eller som ett riktigt gott mellanmål. Garanterat uppskattade av alla och ett mycket bra alternativ för den som är vegan eller intolerant/allergisk mot laktos, gluten eller ägg.

Ingredienser för kokosplättar (cirka 20 st):
- 2 st välmogna bananer
- 4 dl kokosmjölk
- 2 dl kokosmjöl
- 1 dl tapiokamjöl
- 1 krm havssalt
- 2 tsk bakpulver
- Kokosolja att steka i
Så här gör du:
- Mixa bananerna och kokosmjölken i en bunke med hjälp av en stavmixer.
- Tillsätt kokosmjöl, tapiokamjöl, havssalt, bakpulver och fortsätt att mixa ihop till en slät smet. Låt smeten sedan stå och svälla i cirka 30 minuter innan stekning.
- Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt lite kokosolja.
- Klicka ut smeten i den upphettade stekpannan och forma till plättar. Grädda tills gyllenbruna på båda sidor.
- Servera gärna med färska bär och lite lime-kokosgrädde, vilket du gör genom att vispa kokosgrädde med lite vaniljpulver. Tillsätt därefter lime tills du fått den lagom syrlig. Tänk dock på att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så se till att du väljer en vispbar kokosgrädde.
Relaterade inlägg:
Måste provas! Tack för receptet, ser riktigt gott ut. 🙂
Varsågod! Riktigt goda. 🙂
Intressant med cassavamjöl. Vad är det?
Cassava (ett annat namn är tapioka) är en rotfrukt. Cassavamjöl hjälper till att binda ihop smeten bra, vilket behövs eftersom receptet varken innehåller gluten eller ägg.
Dessa ska jag absolut prova att göra. 🙂
Låt mig gärna vet vad du tyckte. 🙂
Måste bara provas! Mums!
Riktigt goda! 🙂
Ska beställa hem cassavamjöl. Måste verkligen prova dessa. 🙂
Toppen! Riktigt goda 🙂