– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Raw chokladbollar med pepparkakssmak som är fria från socker och mjölkprodukter. En riktigt god variant av raw food-bollar som bidrar med lite julstämning för din smaklökar. Snabba och enkla att göra och inte minst gudomligt goda!
Ingredienser för pepparkaksbollar:
- 20 dadlar
- 4 dl hasselnötsmjöl
- 6 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk vatten
- 6 msk raw kakao
- 4 tsk vaniljpulver
- 2 tsk mald ceylon kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1/2 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk mald kryddnejlika
- Krossade nötter att rulla bollarna i (t.ex. cashewnötter, hasselnötter, eller mandlar)
Så här gör du:
- Mixa dadlarna med hasselnötsmjölet i en matberedare eller hackare tills allt blivit riktigt finfördelat. Har du ingen matberedare/hackare så kan du istället finhacka dadlarna med en kniv tills dom har blivit till en massa, lägg i en skål och blanda ihop med hasselnötsmjölet.
- Tillsätt alla övriga torra ingredienser: kakao, vaniljpulver, kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Blanda väl
- Tillsätt kokosoljan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Den ska vara rätt så kladdig, så tillsätt lite mer vatten om du upplever den torr.
- Gör bollar i önskad storlek och rulla i nötkross.
- Förvara pepparkaksbollarna i kylskåpet tills dom ska serveras.
Ser jättegott ut! 🙂 Dom ska jag göra till jul.
Härligt Anja!
Ser riktigt gott ut! Tack för tipset. 🙂
Tack! 🙂 Och varsågod.
Mums! Måste provas 🙂
Tycker jag du ska. Riktigt goda! 🙂
Så goda dom ser ut! Älskar rawfood bollar så ska absolut prova dom 🙂
Tack och vad trevligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂