– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Även då rawfood-bollar är rika på energi, så innehåller dom samtidigt bra näring. De går riktigt snabbt att mixa ihop och smakmässigt kan dom varieras till det oändliga. Här följer ett recept för riktigt goda hasselnötsbollar med apelsinsmak.
Detta behöver du (cirka 16 st):
- 20 dadlar (urkärnade)
- 4 dl hasselnötter
- 6 msk kallpressad kokosolja
- 4 msk raw kakao
- 4 msk apelsinsaft + apelsincest från en ekologisk apelsin
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl hackade hasselnötter att rulla bollarna i
Redskap:
- En matberedare eller hackare
Så här gör du:
- Börja med att mixa dadlarna och hasselnötterna med hjälp av en hackare eller matberedare. Fortsätt att mixa tills du har fått ihop en deg.
- Tillsätt kokosolja, raw kakao, apelsinsaft, apelsincest och vaniljpulver. Mixa igen tills allt är väl blandat.
- Hacka cirka 1 dl hasselnötter. Gör bollar av degen och rulla dom i de hackade hasselnötterna.
- Förvara dina hasselnötsbollar i kylskåpet tills dom ska ätas. Precis som alla rawfood-bollar blir dom godare om dom får stå till sig ett tag. Dom håller sig bra i kylen i minst 5 dagar och går även utmärkt att frysa.
Så gott! Älskar raw-bollar! <3
Visst är det gott, näringsrikt och enkelt att göra. <3