Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com  – 

Ett varmt fotbad med välgörande salt och eteriska oljor kan vara fantastiskt avslappnande för såväl fötterna som hela kroppen. Tillsätt salt och eterisk olja efter behov och ge dig själv en riktigt skön välgörande stund.

Fotbad med salt och eteriska oljor

Ett varmt fotbad är verkligen ett fantastiskt sätt att ge sig själv lite extra omtanke. Bara att stoppa ner fötterna i varmt vatten en stund kan var otroligt avslappnande, men genom att tillsätta ett par ingredienser kan du förhöja upplevelsen till en riktigt lyxig njutning. Jag kan även tipsa om fotbadet från Beurer som du ser på bilden. Med både vibrations- och fotreflexmassage i kombination med ett lugnande infrarött ljus tar det fotbadet till en ännu högre nivå. Ett hemma-spa i miniformat.

Fotbad med magnesiumsalt

Epsomsalt även kallat bittersalt (magnesiumsulfat) och Ancient Minerals badsalt (magnesiumklorid) är två typer av magnesiumsalt som är riktigt härliga för bad och fotbad. Dels så tillför det kroppen den viktiga mineralen magnesium via uttag genom huden och dels är saltet mjukgörande, motverkar förhårdnader och helt fantastiskt för ömma och trötta fötter. Magnesium som är en avslappnade mineral, vår ”antistress mineral” kommer inte bara ge dig sköna fötter, utan även få hela dig att komma ner i varv och slappna av.

Fotbad med döda havet salt

Användningen av salt från döda havet går tillbaka ända till antiken. Dom gamla romarna brukade vallfärda för att bada i döda havet för att bli av med krämpor och sjukdomar. Saltet är väldigt rikt på mineraler, det hjälper till att öka blodcirkulationen och är naturligt antibakteriellt. Ett fotbad med salt från döda havet kan vara väldigt välgörande för trötta, värkande, ömma och svullna fötter. 

Fotbad med bikarbonat

Bikarbonat är riktigt bra för att avlägsna förhårdnader och döda hudceller. Det kan även vara effektivt mot bakterier och svampinfektioner. Tillsätt 2-3 matskedar bikarbonat i ett varmt fotbad och låt fötterna vila i vattnet. Se dock till att du använder en ren bikarbonat fri från aluminium som till exempel bikarbonat från Crearome.

Att tillsätta eteriska oljor till fotbad

Att tillsätta Eteriska oljor till fotbadet kan ge många fördelar och vilken eterisk olja du bör välja beror på vad du vill uppnå. Här följer några exempel på oljor som du kan använda. Tillsätt 3-5 droppar eterisk olja gärna i kombination med bikarbonat, döda havet salt eller magnesiumsalt.

Bergamott

Eterisk olja bergamott har en frisk doft av citrus som inom aomaterapi ses som uppfriskande, stärkande och renande. Den kan bland annat vara användbar vid förkylning, trötthet och oro. En riktgt väldoftande och upplyftande olja för alla sinnen.

Ylang Ylang

Eterisk olja ylang ylang har en tropisk blommig doft som är mycket behaglig. I aromaterapi används oljan främst för dess lugnande, upplyftande och afrodisierande egenskaper. Den stärkande och upplyftande ylang ylang passar utmärkt i bad och fotbad, särskilt bra vid stress, oro och insomningsbesvär. 

Tea tree

Eterisk tea tree olja är en fantastisk olja med många användningsområden. När det kommer till fotvård så skulle jag sätta denna olja högt upp på listan som ”a must have”. Tea tree olja kan vara till stor hjälp för torra fötter, hudsprickor och hjälper till att “läka fötterna”. Vidare är eterisk tea tree olja bakterie- och svampdödande och kan bidra till att förebygga och eliminera fotsvamp och dålig lukt från fotsvett.

Lavendel

Eterisk lavendelolja är inom aroms terapi känd för sina lugnande och rogivande egenskaper. Doften av lavendel har en fantastisk förmåga att reducera stress och spänningar. Örten är även känd för att främja bra sömn. Lavenelolja tillskrivs även egenskaper som antibakteriell och svamphämmande. Inom hudvård används lavendel främst för att stimulerar hudcellerna och hjälpa hudens egen förmåga att bilda ny vävnad när den blivit skadad, utan att orsaka irritation eller rodnad hos känslig hud. Den ultimata kombinationen för att främja avslappning och bra sömn är att använda magnesiumsalt med ett par droppar lavendel i fotbadet.

Passa även på att fila fötterna och se till att du smörjer in dom med en vårdande och mjukgörande kräm efter fotbadet. Några riktigt bra produkter för det ändamålet är t.ex: Skin food från Weleda, ringblomssalva eller vanlig hederlig kallpressad kokosolja. Är du sugen på att göra din egen fotkräm så hittar du ett recept för det här.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

 1. Carro

  Epsomsalt är så bra! Man känner sig som en ny människa efter ett bad. Fotbad är inte dåligt det heller. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det så skönt och avslappnande. 🙂

 2. Lorna

  Försöker ta ett fotbad en gång i veckan, så avslappnade.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det otroligt avslappnande.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close