Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com  – 

Ett varmt fotbad med vårdande mineralsalt och eteriska oljor kan vara fantastiskt avslappnande för såväl fötterna som resten av kroppen. Genom att tillsätta mineralsalt och eterisk olja efter dina egna behov kan du ge dig själv en riktigt skön och välgörande stund.

Fotbad med salt och eteriska oljor

Ett varmt fotbad är verkligen ett fantastiskt sätt att ge sig själv lite extra omtanke. Bara att stoppa ner fötterna i varmt vatten en stund kan vara otroligt avslappnande. Genom att tillsätta ett par ingredienser kan du sedan ta upplevelsen till en ännu lyxigare njutning. En typ av salt och en eterisk olja åt gången brukar jag själv oftast använda mig av, men gör dig egen kombination efter vad du känner passar dina behov bäst.

Jag kan också tipsa om fotbadet från Beurer som du ser på bilden. Med både vibrations- och fotreflexmassage, i kombination med ett lugnande infrarött ljus tar det fotbadet till en ännu högre nivå. 

Fotbad med magnesiumsalt

Epsomsalt även kallat bittersalt (magnesiumsulfat) och Ancient Minerals badsalt (magnesiumklorid) är två typer av magnesiumsalt som är riktigt härliga för bad och fotbad. Dels så tillför dom den viktiga mineralen magnesium och sen är saltet även mjukgörande vid förhårdnader. Helt fantastiskt för ömma och trötta fötter. Magnesium som är en avslappnade mineral, vår ”antistress mineral” kommer inte bara ge dig sköna fötter, utan även få hela dig att komma ner i varv och slappna av.

Fotbad med döda havet salt

Användningen av salt från döda havet går tillbaka ända till antiken. Dom gamla romarna brukade vallfärda för att bada i döda havet för att bli av med krämpor och sjukdomar. Saltet är väldigt rikt på mineraler, det hjälper till att öka blodcirkulationen och är naturligt antibakteriellt. Ett fotbad med salt från döda havet kan vara väldigt välgörande för trötta, värkande, ömma och svullna fötter. 

Fotbad med bikarbonat

Bikarbonat är riktigt bra för att avlägsna förhårdnader och döda hudceller. Den är även mycket uppskattat mot dålig lukt och svampinfektioner. Tillsätt 2-3 matskedar bikarbonat i ett varmt fotbad och låt fötterna vila i vattnet. Se dock till att du använder en ren bikarbonat ämnad för hudvård som till exempel bikarbonat från Crearome.

Att tillsätta eteriska oljor till fotbad

Att tillsätta Eteriska oljor till fotbadet kan ge många fördelar och vilken eterisk olja du bör välja beror på vad du vill uppnå. Här följer några exempel på oljor som du kan använda. Tillsätt 3-5 droppar eterisk olja, gärna i kombination med bikarbonat, döda havet salt eller magnesiumsalt.

Bergamott

Eterisk olja bergamott har en frisk doft av citrus som inom aromaterapi ses som uppfriskande, stärkande och renande. Den kan bland annat vara användbar vid förkylning, trötthet och oro. En riktgt väldoftande och upplyftande olja för alla sinnen.

Ylang Ylang

Eterisk olja ylang ylang har en tropisk blommig doft som är mycket behaglig. I aromaterapi används oljan främst för dess lugnande, upplyftande och afrodisierande egenskaper. Ylang ylang är bland annat en populär olja att använda vid stress, oro och insomningsbesvär. 

Tea tree

Eterisk tea tree olja är en fantastisk olja med många användningsområden. När det kommer till fotvård så skulle jag sätta denna olja högt upp på listan som ”a must have”. Tea tree olja kan vara till stor hjälp vid torra fötter och hudsprickor. Vidare är eterisk tea tree olja bakterie- och svampdödande och är uppskattad för att bli av med fotsvamp och dålig lukt från fotsvett.

Lavendel

Eterisk lavendelolja är inom aromaterapi känd för sina lugnande och rogivande egenskaper. Doften av lavendel har en fantastisk förmåga att reducera stress och spänningar. Örten är även känd för att främja bra sömn. Lavendelolja tillskrivs även egenskaper som antibakteriell och svamphämmande. Inom hudvård används lavendel främst för att stimulerar hudcellerna och hjälpa hudens egen förmåga att bilda ny vävnad när den blivit skadad. Den passar även känslig hud. Den ultimata kombinationen för att främja avslappning och bra sömn är att använda magnesiumsalt med ett par droppar lavendel i fotbadet.

Passa även på att fila fötterna och se till att du smörjer in dom med en vårdande och mjukgörande kräm efter fotbadet. Några riktigt bra produkter för det ändamålet är t.ex: Skin food från Weleda, ringblomssalva eller vanlig hederlig kallpressad kokosolja. Är du sugen på att göra din egen fotkräm så hittar du ett recept för det i inlägget “DIY: Gör din egen naturliga fotkräm“.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

 1. Carro

  Epsomsalt är så bra! Man känner sig som en ny människa efter ett bad. Fotbad är inte dåligt det heller. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det så skönt och avslappnande. 🙂

 2. Lorna

  Försöker ta ett fotbad en gång i veckan, så avslappnade.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det otroligt avslappnande.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close