Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

DIY: Gör din egen naturliga handkräm

av | feb 10, 2020 | Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Händerna utsätts dagligen för yttre påfrestning och behöver därför lite extra vård och omtanke. Speciellt på vintern när dom lätt blir torra och nariga. Det absolut bästa är att få som vana att smörja in händerna fler gånger varje dag. Här följer ett recept för hur du gör din egen vårdande och mjukgörande handkräm med enbart fyra naturliga ingredienser.

DIY: Gör din egen handkräm recept

Ingredienser:

Så här gör du:

 1. Mät upp kakaosmör och sheasmörolja i en skål och värm över ett vattenbad under omrörning. Sheasmöroljan är redan i flytande form och kakaosmöret smälter vid 32-35°C, så det behövs ingen hög temepratur.
 2. När allt har smält så tar du av skålen från värmen och låter blandningen svalna i rumstemperatur medan du rör om lite då och då. Ställ därefter in skålen i kylskåpet en stund så temperaturen kommer ner ytterligare.
 3. När krämen stelnat något så tar du ut den från kylskåpet. Tillsätt eterisk lavendelolja och E-vitamin genom att ta hål på kapslarna och pressa ut innehållet. Vispa med en elvisp tills du fått en krämig konsistens likt grädde. Om du har problem med att få den att tjockna så ställer du in den i kylskåpet en stund till och provar igen. Ibland kan det ta ett par försök för att få den att fluffa upp.
 4. Förvara din handkräm i en ren glasburk med lock.

Kakaosmör är ett växtsmör som är fuktbevarande och hjälper till att öka spänsten och smidigheten i huden. Fantastiskt bra för narig, torr och sprucken hud som skriker efter fukt.

Sheasmörolja och sheasmör har fina återfuktande egenskaper, vilket gör att den kan få bukt med den allra torraste huden. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan även bidra till hudläkning vid lättare eksem, småsår och hudsprickor. Traditionellt används sheasmör för en rad olika hudproblem samt vid muskel- och ledvärk.

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som fungerar som en antioxidant. I hudvård är den uppskattad för dess förmåga att göra huden mjuk och smidig och motverka åldrandet. Idealisk för torr och grov hud, men alla hudtyper mår bra av vitaminet eftersom den hjälper till att stärka hudens motståndskraft.

Eterisk lavendelolja är en fantastisk produkt för en lång rad ändamål. Inom hudvård används lavendel främst för att stimulerar hudcellerna och hjälpa hudens egen förmåga att bilda ny vävnad när den blivit skadad. Den lugnar irritation och rodnad även hos den allra känsligaste huden.

 

Relaterade inlägg:

4 Kommentarer

 1. L.H

  Ser underbar ut! 🙂

  Svara
 2. Amanda

  Riktigt fina ingredienser. Kan tänka mig att den känns fantastisk på huden.

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close