Zucchini- och linsbiffar (veganskt recept)

av | nov 17, 2022 | Hälsa, Lunch - Middag, Recept - Vegetariskt & glutenfritt | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Om du aldrig gjort linsbiffar innan så borde du verkligen prova. Proteinrika, enkla att göra och riktigt goda. Här följer ett recept för veganska zucchini- och linsbiffar. Servera gärna med en fräsch sallad, hummus eller en krämig avokadoröra.

Zucchini- och linsbiffar (veganskt recept)

Röda linser i matlagning

Röda linser är så otroligt tacksamt att använda i matlagning. De kan göra vilken soppa eller gryta som helst proteinrikare och matigare. Dessutom har röda linser när dom mosas/mixas förmågan att binda väldigt bra. Det gör det till en fantastisk ingrediens när man till exempel vill utesluta ägg och/eller gluten. Perfekt för veganska biffar och inte minst för bröd. I ett föregående inlägg ”Tunnbröd på röda linser” hittar du ett recept för ett riktigt gott glutenfritt bröd som kan användas som wraps eller i stället för tortillas.

Linsbiffar med zucchini recept

Ingredienser för zucchini- och linsbiffar (8-10 st):

Så här gör du zucchini- och linsbiffar:

  1. Blötlägg linserna i kallt vatten under ett par timmar.
  2. Skölj av de blötlagda linserna och lägg dom i en bunke. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade.
  3. Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet. Lägg över den rivna zucchinin i en sil och strö över cirka 1/2 tsk havssalt och blanda om. Låt den sedan stå i ungefär 1/2 timme så den får vätska ur och krama därefter ut överflödig vätska.
  4. Hacka purjolöken och persiljan och pressa eller riv vitlöken fint.
  5. Blanda ner alla grönsaker till de mixade linserna tillsammans med paprikapulver, havssalt och peppar efter tycke. Här vill du inte mixa utan bara blanda med en sked. 
  6. Värm upp en stekpanna med olja. När oljan är upphettad klickar du ut smeten till biffar. Stek tills gyllenbruna på ena sidan innan du vänder och steker klart på andra sidan.
  7. Servera med valfria tillbehör. Jättegott med till exempel en fräsch sallad, snabbpicklad rödlök och hummus
Zucchini- och linsbiffar vegan

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

3 tips för en välmående mage och tarm

3 tips för en välmående mage och tarm

- I betalt samarbete med Naturecan - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Naturecan - En välfungerande mage och tarm lägger grunden för vår hälsa, så det är något som vi verkligen borde prioritera. Det finns även många faktorer som spelar en betydande roll...

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

6 Kommentarer

  1. Laila H

    Åh, ser ju så goda ut. Tack för receptet.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack! Roligt att du uppskattar receptet. 🙂

  2. Malin

    Så gott! Dom ska jag göra i veckan. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill göra dom. 🙂

  3. Isabelle

    Mums! Älskar linsbiffar. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...

Black week kampanjer

This will close in 0 seconds