Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Avokadoolja för hud- och hårvård

av | maj 9, 2019 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– I samarbete med Bodystore –

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Avokadoolja är fullmatad med nyttiga fetter, vitaminer, mineraler och antioxidanter. En fantastiskt fin och näringsrik olja med många hudvårdande ämnen. Speciellt uppskattad är den för torr, känslig och skadad hud, samt vid olika hudproblem. Det är dessutom en riktigt bra olja för torr hårbotten och hår som behöver extra fukt.

Avokadoolja för hud- och hårvård

Avokado tillhör familjen lagerväxter och kommer ursprungligen från Centralamerika. Numera odlas den över hela den tropiska och subtropiska delen av världen. Man känner till över 200 olika sorters avokado och man tar tillvara på både frukten och bladen. Avokadooljan utvinns från fruktköttet som har en oljehalt på cirka 15-20 procent.

Näringsinnehållet i kallpressad avokadoolja

Kallpressad avokadoolja är rik på enkelomättade fettsyror (68%), den har en mindre andel fleromättade och cirka 20 % mättade. Det är en fet olja, men sammansättningen av fettsyror gör att den absorberas snabbt med en len känsla. Avokadoolja är rik på mineraler och innehåller samtliga essentiella aminosyror. Klorofyll, squalene, lecitin, samt vitaminerna A, D, B1 och E hjälper till att bevara fukt, ge spänst och stödja hudens kollagenproduktion. Den innehåller även en rad olika fytosteroler som kan ha en läkande effekt vid olika hudproblem.

Se dock till att du väljer en riktigt bra avokadoolja där man tagit vara på näringen under processen från frukt till olja. Jag har själv mycket bra erfarenhet av Loelle avokadoolja som har den milda avokadodoft och ljusgröna färg som kallpressad avokadoolja ska ha.

Avokadoolja för hudvård

Ekologisk kallpressad avokadoolja har som sagt många hudvårdande och närande ämnen. Trots att den räknas som en fetare olja tränger den lätt ner i huden och passar speciellt bra för känslig, skadad och torr hud som saknar lyster. Oljan är känd för att binda fukt långt ner i huden som hjälper hudens återhämtning och uppbyggnad. Det är även en uppskattad olja vid eksem, psoriasis, hudsprickor, hudinflammation och solskadad hud.

Eftersom oljan är rik på enkelomättade fettsyror är den bra att kombinera med andra oljor som är rika på fleromättade fettsyror som till exempel nattljusolja och nyponfröolja. Använd som en närande ansiktsolja eller kroppsolja.

Avokadoolja för håret

Att göra en hårinpackning med avokadoolja är perfekt för dig med torrt och skadat hår. Även mycket bra vid torr hårbotten. Massera in avokadooljan i hår och hårbotten och låt verka i någon timme. Tvätta därefter ur oljan med ett milt och naturligt schampo. För att ge håret en riktigt fin glans kan du tillsätta ett par droppar eterisk rosmarinolja till avokadooljan. Jag verkligen älskar rosmarin för det ändamålet och det finns nog inget som ökar glansen i håret så mycket som just eterisk rosmarinolja.

 

Återförsäljare av ekologisk kallpressad avokadoolja hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Malin C

  En härlig olja. För tung för mig att ha i ansiktet för jag har fet hy, men fantastisk på kroppen.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är den härlig. 🙂 Ja, en mindre fet olja är nog bättre om du har mycket fet hy i ansiktet.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close