Boktips! ”Yoga och meditation”

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 26 juli, 2018 · 4 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Livsstil, Livsstilsförändringar, Meditation, Mindfulness, Personlig utveckling

Det finns oändligt många tekniker och övningar för yoga och meditation som alla bidrar med en ovärderlig effekt för både kropp och sinne. Här bjuder Josefine Bengtssons bok ” Yoga och meditation” på en härlig mix av olika meditationstekniker, samt traditionella och nytänkande yogaövningar.

Boktips! ”Yoga och meditation”

Ordet meditera betyder ”att röra sig mot mitten”. Det handlar om att stilla sitt sinne, komma i kontakt med sitt inre och reducera allt onödigt brus som konstant finns runt om oss. Det ger oss en chans att fylla på batterierna. En stund av återhämtning och utrensning. Det krävs dock ofta tid innan man lyckas behärska att ta kontroll över sina tankar för att uppnå ett lugn och medveten närvaro på en djupare nivå, men med övning så kommer man dit.

Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Det är ett över 5000 år gammalt system som härstammar från Indien. Genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning, samt koncentrations- och meditationstekniker stävar man efter att uppnå balans mellan kropp, själ och sinne. Det är en väg till att skapa en livslång relation till ditt inre, där du lär dig behärska ditt sinne och hålla den kontakten med dig själv.

Josefine Bengtsson som är författare till ” Yoga och meditation” driver även reseföretaget Yogiakademin och undervisar i yoga världen över. I boken delar hon med sig av österländska uråldriga tekniker på en väst-anpassat sätt. För att du ska kunna anpassa dina övningar för stunden är boken uppdelad i fyra kapitel: Vakna, Fokusera, Läka och Somna. Varje övning kommer med både bild och text, vilket gör det lätt att förstå hur den ska utföras. Du får även en förklaring till vad varje övning kan bidra med. Yoga och meditation är något som alla kan praktisera och anpassa efter sina egna förutsättningar. Med mycket övning, tålamod och vilja så kommer det bjuda på en fantastisk resa för kropp, själ och sinne.

Återförsäljare av boken Yoga och meditation hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Emma juli 30, 2018 kl. 09:08

Bra bok med många bra övningar. Kan starkt rekommendera den.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 30, 2018 kl. 09:33

Ja många bra övningar och Josefine gör det väldigt lätt i boken att förstå hur dom ska utföras.

Svara

3 Elin K september 1, 2018 kl. 10:21

Tack för tipset!

Svara

4 Mikaela Bjerring september 1, 2018 kl. 12:53

Varsågod! Många bra tips!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: