Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.se –

Det finns oändligt många tekniker och övningar för yoga och meditation som alla bidrar med en ovärderlig effekt för både kropp och sinne. Här bjuder Josefine Bengtssons bok ” Yoga och meditation” på en härlig mix av olika meditationstekniker, tillsammans med traditionella och nytänkande yogaövningar.

Boktips! ”Yoga och meditation”

Ordet meditera betyder ”att röra sig mot mitten”. Det handlar om att stilla sitt sinne, komma i kontakt med sitt inre och reducera allt onödigt brus som konstant finns runt om oss. Det ger oss en chans att fylla på batterierna. En stund av återhämtning och utrensning. Det krävs dock ofta tid innan man lyckas behärska att ta kontroll över sina tankar så man kan uppnå ett djupare lugn, men med övning så kommer man dit.

Ordet yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Det är ett över 5000 år gammalt system som härstammar från Indien. Genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning, samt koncentrations- och meditationstekniker stävar man efter att uppnå balans mellan kropp, själ och sinne. Det är en väg till att skapa en livslång relation till ditt inre, där du lär dig behärska ditt sinne och hålla den kontakten med dig själv.

Josefine Bengtsson som är författare till ” Yoga och meditation” driver även reseföretaget Yogiakademin och undervisar i yoga världen över. I boken delar hon med sig av österländska uråldriga tekniker på en väst-anpassat sätt. För att du ska kunna anpassa dina övningar för stunden är boken uppdelad i fyra kapitel: Vakna, Fokusera, Läka och Somna. Varje övning kommer med både bild och text, vilket gör det lätt att förstå hur den ska utföras. Du får även en förklaring till vad varje övning kan bidra med. Yoga och meditation är något som alla kan praktisera och anpassa efter sina egna förutsättningar. Med mycket övning, tålamod och vilja så kommer det bjuda på en fantastisk resa för kropp, själ och sinne.

 

Återförsäljare av boken Yoga och meditation hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Emma

  Bra bok med många bra övningar. Kan starkt rekommendera den.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja många bra övningar och Josefine gör det väldigt lätt i boken att förstå hur dom ska utföras.

   Svara
 2. Elin K

  Tack för tipset!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close