Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

DIY: Gör din egen naturliga fotkräm

av | dec 26, 2019 | Blogg, Fotvård, Kroppsvård, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Våra fötter utsätts dagligen för stora påfrestningar, så det är viktigt att vi tar väl hand om dom. Här följer ett recept för hur du gör din egen vårdande och mjukgörande fotkräm med naturliga ingredienser.

DIY: Gör din egen naturliga fotkräm recept

Ingredienser:

Så här gör du:

  1. Mät upp kakaosmör och ricinolja i en skål och värm över ett vattenbad under omrörning. Ricinoljan är redan i flytande form och kakaosmöret smälter vid 32-35°C, så det behövs inga höga temperaturer.
  2. När allt har smält så tar du av skålen från värmen och låter blandningen svalna i rumstemperatur medan du rör om lite då och då. Ställ därefter in skålen i kylskåpet en stund så den kommer ner ytterligare i temperatur.
  3. När krämen har blivit lite fastare så tar du ut den från kylskåpet. Tillsätt eterisk tea tree olja, citronolja och E-vitamin genom att ta håll på kapslarna och tömma innehållet. Använd en elvisp och vispa tills du fått en krämig konsistens likt grädde. Om du har problem med att få den fluffig så kan du behöva sätta in den i kylskåpet en stund till innan du provar att vispa upp den igen.
  4. Förvara din fotkräm i en ren glasburk med lock.

Kakaosmör är ett mycket fuktbevarande växtsmör som hjälper till att öka spänsten och smidigheten i huden. Fantastiskt bra för torr, narig och sprucken hud som behöver rikligt med fukt och näring.

Ricinolja är en fet trögflytande olja som äger kraftfulla antibakteriella och inflammationshämmande egenskaper. Skönt mjukgörande och vårdande, samtidigt som den hjälper till att hålla fotsvamp borta.

Eterisk tea tree olja har länge använts traditionellt för sina svampdödande och antibakteriella egenskaper. Den kan därmed vara effektiv för att motverka fotsvamp och dålig lukt som bakterier orsakar när fötterna svettas.

Eterisk citronolja med sin friska och fräscha citrusdoft har en lång tradition som ett antibakteriellt medel. Det är en upplyftande olja som vårdar och ger ny energi.

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som fungerar som en antioxidant. I hudvård är den uppskattad för dess förmåga att göra huden mjuk och smidig och motverka åldrandet. Idealisk för torr och grov hud, men alla hudtyper mår bra av vitaminet som hjälper till att stärka hudens motståndskraft.

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close