Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

En grön smoothie är den perfekta frukosten eller mellanmålet. Ett enkelt och snabbt sätt att få i sig bra näring. Grönkål har ett imponerande näringsvärde och är fullproppad med vitaminer, mineraler, antioxidanter och fiber. En grön drink som definitivt kan ge dig en härlig energiboost.

Grönkålssmoothie recept

Detta behöver du:

 • 3 dl vegetabilisk mjölk
 • 2,5 dl hackad grönkål
 • En liten stjälk selleri
 • 1/2 avokado
 • Saften av en halv citron
 • 1 bit ingefära

Gör så här:

Skär bort dom hårda stammarna på grönkålen. Hacka grönkålen och sellerin i bitar och mixa alla ingredienser till en slät och krämig smoothie.

Lite kort om grönkål

Grönkål trivs bra i vårt kalla klimat och är en relativt lättodlad grönsak. Den tål kyla och snö upp till 20 minusgrader, vilket betyder att grönkål kan odlas hela vinterhalvåret och skördas efterhand. Dom gröna bladen har ett imponerande näringsvärde och är rika på fiber, järn, kalcium, folsyra, E-vitamin, C-vitamin och A-vitamin. Grönkål innehåller även zeaxanthin och lutein som är bra för våra ögon. Grönkål är inte bara nyttigt, utan även riktigt gott. Du kan också prova att göra t.ex grönkålschips eller grönkålspesto.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Marja

  Ser gott ut 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close