– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Glutenfria mandelplättar serverade med en syrlig limekokosgrädde och färska bär. Himmelskt gott! Passar lika bra som en lyxig helgfrukost som en god dessert.
Ingredienser (cirka 8 st):
- 3 ägg eller vegansk äggersättning
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 1 dl mandelmjölk eller havremjölk
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kokossocker
- Tillbehör: vispad kokosgrädde, lime och gärna lite färska eller frusna bär.
Så här gör du:
- Börja med att vispa upp kokosgrädden och tillsätt därefter pressad limesaft och rivet limeskal. Smaka av tills du är nöjd med syrligheten. Tänk på att inte alla märken av kokosgrädde går att vispa, så välj en vispbar som till exempel Reneé Voltaire kokosgrädde.
- Ställ in grädden i kylskåpet så den får stå till sig och bli fastare.
- Blanda ägg, mandelmjöl, kokosolja, mandelmjölk, fiberhusk och kokossocker i en skål och vispa ihop till en slät smet.
- Tillsätt bakpulvret och se till att det blandas väl.
- Stek plättarna på medelvärme i kokosolja tills dom fått en gyllenbrun färg på båda sidor.
- Servera plättarna med lite bär och en klick limekokosgrädde.
Relaterade inlägg:
- Recept på glutenfritt nöt- och fröknäcke
- Recept på glutenfria bovetefrallor
- Recept på glutenfritt morotsbröd
- Raw lingonbollar
0 kommentarer