Gör din egen hudvårdande chokladmask

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 18 augusti, 2016 · 2 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Med några fåtal ingredienser så kan du enkelt blanda ihop en vårdande chokladmask. En hemmagjord ansiktsmask som verkar djuprengörande, fuktgivande och närande, som gör huden härligt mjuk och len.

Gör din egen hudvårdanade chokladmask

Detta behöver du:

Blanda ihop samtliga ingredienser till en krämig konsistens. Applicera på ett väl rengjort ansikte, hals och dekolletage. Jag brukar även exfoliera huden innan. Massera in masken i mjuka cirkelrörelser och låt verka i 20-30 minuter. Skölj av med ljummet vatten och fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin. Här följer några korta rader om varje ingrediens.

Kakao innehåller kraftfulla flavonoider som gör riktigt gott för huden. Choklad är främst uppskattad inom hudvård för dess förmåga att ge näring, återfukta och för att öka cirkulationen, vilket hjälper till att strama upp och ge huden lyster.

Rosenvatten har under en mycket lång tid varit en uppskattad ingrediens inom skönhet och hälsa. Rosen är väldigt näringsrik och innehåller rikligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Inom hudvård är den hyllad för sina antiseptiska, antibakteriella och lugnade egenskaper. Den är känd för att verka porsammandragande och för att ge liv åt trött hud. Rosenvatten passar alla hudtyper – allt från fet och aknebenägen hud till torr och åldrande hud. Även fantastisk för den allra känsligaste huden.

Gurkmeja är en högt uppskattad ört för hälsan och lika fantastisk är den för huden. Starkt antiinflammatorisk, vårdande och mjukgörande. För indiska kvinnor är gurkmeja oumbärlig och de ser den gyllene örten som svaret till ung, vital och rynkfri hud.

Manukahonung är drottningen av all honung och är liksom gurkmeja en universal produkt som är bra för mycket. Manukahonung är känd för sina starka antibakteriella egenskaper. På huden verkar den sammandragande, vårdande, närande och har en fantastisk fuktbindande förmåga. Traditionellt används honung även för att jämna ut hudtonen och bleka ärr.

Relaterade inlägg:

 

Spara

Spara

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Karoline april 8, 2018 kl. 09:54

Härlig ansiktsmasken ser ut! Det ska jag definitivt prova. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring april 12, 2018 kl. 20:48

Riktigt härlig!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: