Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Gör din egen hudvårdande chokladmask

av | aug 18, 2016 | Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Med några fåtal ingredienser så kan du enkelt blanda ihop en vårdande chokladmask. En hemmagjord ansiktsmask som verkar djuprengörande, fuktgivande och närande, som gör huden härligt mjuk och len.

Gör din egen hudvårdande chokladmask

Detta behöver du:

Gör så här:

Blanda ihop samtliga ingredienser till en krämig konsistens. Applicera på ett väl rengjort ansikte, hals och dekolletage. Jag brukar även exfoliera huden innan. Massera in masken i mjuka cirkelrörelser och låt verka i 20-30 minuter. Skölj av med ljummet vatten och fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin. Här följer några korta rader om varje ingrediens.

Kakao innehåller kraftfulla flavonoider som gör riktigt gott för huden. Choklad är främst uppskattad inom hudvård för dess förmåga att ge näring, återfukta och för att öka cirkulationen, vilket hjälper till att strama upp och ge huden lyster.

Rosenvatten har under en mycket lång tid varit en uppskattad ingrediens inom skönhet och hälsa. Rosen är väldigt näringsrik och innehåller rikligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Inom hudvård är den hyllad för sina antiseptiska, antibakteriella och lugnade egenskaper. Den är känd för att verka porsammandragande och för att ge liv åt trött hud. Rosenvatten passar alla hudtyper – allt från fet och aknebenägen hud till torr och åldrande hud. Även fantastisk för den allra känsligaste huden.

Gurkmeja är en högt uppskattad ört för hälsan och lika fantastisk är den för huden. Starkt antiinflammatorisk, vårdande och mjukgörande. För indiska kvinnor är gurkmeja oumbärlig och de ser den gyllene örten som svaret till ung, vital och rynkfri hud.

Manukahonung är drottningen av all honung och är liksom gurkmeja en universal produkt som är bra för mycket. Manukahonung är känd för sina starka antibakteriella egenskaper. På huden verkar den sammandragande, vårdande, närande och har en fantastisk fuktbindande förmåga. Traditionellt används honung även för att jämna ut hudtonen och bleka ärr.

 

Relaterade inlägg:

 

Spara

Spara

2 Kommentarer

  1. Karoline

    Härlig ansiktsmasken ser ut! Det ska jag definitivt prova. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close