– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Peanut Butter Cups är en populär amerikansk sötsak. Det är helt enkelt chokladbitar fyllda med jordnötssmör som är otroligt goda. Här följer ett recept på en hälsosammare variant utan dåliga fetter och vitt socker.

Ingredienser (cirka 10 st):
- 200 gram hälsosammare choklad (Jag använder själv Renée Voltaire kokoschoklad 80%)
- 2 dl jordnötssmör
- 2 krm vaniljpulver
- 4 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk kokossirap eller fibersirap (innehåller endast 6 % sockerarter)
- Muffinsformar (gärna låga formar)
Så här gör du:
- Smält chokladen i ett vattenbad och rör om tills den är helt slät. Ta sedan av chokladen från värmen.
- Pensla formarna med den smälta chokladen, ett par mm tjockt i botten och pensla upp cirka 1 1/2 cm upp på kanterna. Se till att du sparar 1/3 del av choklad till locket.
- Ställ in chokladformarna i kylskåpet så att de får stelna.
- Blanda jordnötssmör, kokosolja, vaniljpulver och ditt val av sötning. Mixa jordnötsfyllningen tills den är slät och krämig.
- När chokladen har stelnat i formarna så är det dags att lägga i fyllningen. Lägg en klick i varje form och släta ut den till ett jämt lager.
- Häll på choklad på toppen så det täcker fyllningen och är jämn med kanten.
- Ställ sedan in dina peanut butter cups i kylskåpet så dom får stelna.
Yummy! Jag måste prova detta recept <3
Ohhh, vad gott det ska jag absolut testa att göra 🙂
Låt mig gärna veta vad du tyckte! 🙂
Det är så gott! Köper ibland, men ska absolut prova denna varianten! Tack för receptet.
Tycker dom blir väldigt snarlika i smaken. 🙂