– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa Rawfood-bollar är ljuvligt goda, fulla med bra näring och dessutom så otroligt enkla att göra. Bollarna är mjölkfria, glutenfria och innehåller inget vitt socker. Ett hälsosammare alternativ till helgmyset eller när du är sugen på något sött.
Ingredienser (cirka 10 st):
- 15 urkärnade dadlar
- 1/2 dl valnötter
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk raw kakao
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk vatten
- Ett par nypor havssalt
- 2 krm vaniljpulver
Så här gör du:
- Mixa alla ingredienser i en matberedare tills allt gått ihop till en smidig deg. Om den skulle känns torrt och smuligt så kan du tillsätta lite mer vatten. Degen ska var lite kladdig annars blir bollarna torra.
- Gör bollar av degen och rulla dom i kokosflingor, bipollen, chiafrön eller kakao.
- Förvara bollarna i kylen tills dom ska ätas.
Relaterade inlägg:
- ”Nutella” på ett hälsosammare vis
- Recept på energibars med frukt och nötter
- Nice cream med smak av blåbär och kokos
- Så enkelt gör du chiasylt
Så goda dom ser ut! Det ska jag prova och med bipollen som är så bra!
Dom blir riktigt goda. 🙂
Åhh, vad gott! Älskar rawfoodbollar 🙂 Mums!
Ja, hälsosammare sött! 🙂