– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Hemmagjorda pepparkakstryfflar är ett enkelt julgodis som kommer att väcka alla julsinnen. Dessa är dessutom veganska och utan vitt socker. En hälsosammare variant av sötsak att njuta av under julhelgen.
Ingredienser för pepparkakstryfflar (cirka 14 st):
- 100 gram mörk choklad (jag använde Renée Voltaire kokoschoklad 80 %)
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 1 tsk mald ceylonkanel
- 1/2 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk malda nejlikor
- 1/2 tsk mald ingefära
- Raw kakao att rulla tryfflarna i
Gör så här:
- Börja med att hacka chokladen i mindre bitar.
- Värm upp kokosgrädden tills den börjar sjuda och ta sedan av kastrullen från värmen.
- Tillsätt kokosoljan, den hackade chokladen och pepparkakskryddorna; kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Rör om tills allt har smält samman till en jämn smet.
- Ställ in smeten i kylskåpet så den får svalna och fortsätt att röra om lite då och då.
- Efter cirka 30-40 minuter så kommer smeten att börja stelna. När den kommit ner så pass mycket i temperatur att den går att forma gör du små bollar av smeten. Håll koll på den så den inte stelnar för mycket.
- Rulla bollarna i raw kakao och förvara pepparkakstryfflarna i kylskåpet tills de är dags att servera.
Relaterade inlägg:
- Så stöttar du ditt immunförsvar
- Därför vill du välja rätt sorts kanel
- Nyttigare variant av chokladbollar
- Så höjer du ditt serotonin naturligt
Tack för receptet! Älskar tryfflar. 🙂
Roligt att du uppskattar receptet. 🙂
Dom ser riktigt krämiga och goda ut. Det blir att göra till nyår. <3
Tack! Så roligt att du vill göra dom. Superenkla och så goda. <3
Mums så gott! Älskar så här enkla recept 🙂
Ja så goda och riktigt enkla att göra. 🙂