Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Raw chokladbollar med pepparkakssmak som är fria från socker och mjölkprodukter. En riktigt god variant av raw food-bollar som bidrar med lite julstämning för din smaklökar. Snabba och enkla att göra och inte minst gudomligt goda!

Raw chokladbollar med pepparkakssmak recept

Ingredienser för pepparkaksbollar:

Så här gör du:

  1. Mixa dadlarna med hasselnötsmjölet i en matberedare eller hackare tills allt blivit riktigt finfördelat. Har du ingen matberedare/hackare så kan du istället finhacka dadlarna med en kniv tills dom har blivit till en massa, lägg i en skål och blanda ihop med hasselnötsmjölet.
  2. Tillsätt alla övriga torra ingredienser: kakao, vaniljpulver, kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika. Blanda väl
  3. Tillsätt kokosoljan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Den ska vara rätt så kladdig, så tillsätt lite mer vatten om du upplever den torr.
  4. Gör bollar i önskad storlek och rulla i nötkross.
  5. Förvara pepparkaksbollarna i kylskåpet tills dom ska serveras.

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

  1. Anja W

    Ser jättegott ut! 🙂 Dom ska jag göra till jul.

    Svara
  2. Kalle

    Ser riktigt gott ut! Tack för tipset. 🙂

    Svara
  3. Mia

    Mums! Måste provas 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tycker jag du ska. Riktigt goda! 🙂

  4. Anne

    Så goda dom ser ut! Älskar rawfood bollar så ska absolut prova dom 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Tack och vad trevligt! Låt mig gärna veta vad du tyckte. 🙂

Lämna ett svar till Anja W Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close