Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Våtservetter kan vara livsnödvändigt när man har småbarn, men även komma till stor nytta när man ska på utflykt, campa, ha picknick eller spendera en dag på stranden. Tyvärr innehåller våtservetter som man köper ofta hälsoskadliga kemikalier och allergiframkallande ämnen. Den goda nyheten är dock att det är både enkelt och billigt att göra sina egna.

Så gör du dina egna våtservetter utan kemikalier

Vad innehåller våtservetterna man köper?

Många av de vanligaste märkena av våtservetter som finns på marknaden kan innehålla upp till 16 olika kemikalier. Ämnen som du inte vill ha på ditt barns eller din egen hud. Butylparaben, Etylparaben, Methylparaben, 2-Fenoxietanol, Propylparaben, Cetr,-bromide hör till några av dessa. Tyvärr så innehåller i princip alla märken på marknaden citronsyra och flera av dom innehåller parfym. Under de senaste åren har testfakta gjort ett flertal olika tester på våtservetter (1). Det visade sig då att 18 av 19 konventionella märken innehöll kemikalier som klassas som potentiellt hälsofarliga eller allergiframkallande.

Gör dina egna våtservetter utan kemikalier:

Att göra sina egna våtservetter är inte svårt. Eftersom kokosoljan har antibakteriella, mjukgörande och vårdande egenskaper är den perfekt att använda. Blanda 1 del kokosolja tillsammans med 3 delar vatten i en sprayflaska och spraya på en torr tvättlapp av miljömärkt papper. Glöm inte att skaka flaskan innan du sprayar. Om du ska iväg över dagen så kan du ta en bunt torra papperstvättlappar, blöt dom med blandningen av kokosolja och vatten och ta med dom i en sluten påse eller burk. Svårare än så är det inte att göra sina egna våtservetter som gör jobbet effektivt utan kemikalier. Vid småsår, insektsbett eller när man vill ha en starkare antibakteriell effekt kan man ta en droppe eterisk tea tree olja på våtservetten eller direkt på området som man vill behandla.

 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Källor och Referenser:

(1) Testfakta – våtservetter: http://www.testfakta.se/tester/föräldrar-och-barn/våtservett-för-barn-kan-ge-allergi

 

Relaterade inlägg:

12 Kommentarer

 1. Emma O

  Vilket bra tips! Det ska jag prova 🙂

  Svara
 2. Maria A.

  Jag brukar använda pappers wipes och vatten, men kokosolja verkar ju bra, både får rengöring och återfuktning.

  Svara
 3. Sylvia

  Hemskt att det är så mycket kemikalier i våtservetter. Tack för upplysningen och tack för tipset!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det hemskt! Men billigt och enkelt att göra sina egna.

   Svara
 4. Tessa

  Vilken bra idé! Det tipset kommer att komma till användning i sommar 🙂

  Svara
 5. Anna J

  Vilket bra tips! 🙂

  Svara
 6. Jennie

  Hur länge håller blandningen i en sprayflaska? Och hur många delar vatten/kokosolja?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Det är en smaksak. Men ca 1 del kokosolja och 3 delar vatten, tycker jag blir bra. Dom våta servetterna håller sig bra i ett par dagar.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close