Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Tre skönhetshemligheter från Nordafrika

av | nov 23, 2015 | Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Rosenvatten, rhassoullera och svarttvål är tre skönhetshemligheter som använts flitigt av nordafrikanska kvinnor under århundraden. Fantastiska produkter för att vårda och tillföra näring till både huden och håret.

Tre skönhetshemligheter från Nordafrika

Rosenvatten

Rosenvatten är mycket uppskattat i naturlig hudvård. Det är rosens antibakteriella, antiseptiska och lugnade egenskaper som man tar tillvara på. Rosen innehåller bland annat en betydande mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler. Passar de flesta hudtyper – allt från torr och åldrande hud, till fet och aknebenägen. Rosvatten fungerar sammandragande och hjälper till att balansera pH-värdet i huden och ger liv åt trött hud. Rosenvatten finns att köpa här.

Rhassoullera

Rhassoullera är en fantastiskt produkt för både huden och håret. För håret verkar rhassoullera vårdande, glansgivande och gör det silkeslent utan att tynga ner. Den kan användas både som schampo och som hårinpackning. För huden är den djuprengörande och tillför huden viktiga mineraler. Använd som tvål eller gör en vårdande ansiktsmask. Blanda lite lera med ljummet vatten tills du fått en krämig pasta. Applicera på hud och hår. För att använda som ansiktsmask, låt du den sitta i 10-15 minuter om du har normal hud, 8-10 minuter på torr hud, 15-20 minuter på fet och oren hud. Som hårinpackning låter du den verka i 10-20 minuter och sköljer därefter av med ljummet vatten. Rhassoullera finns att köpa här.

Svarttvål

Svarttvål även kallad black soap eller savon noir har använts i den Marockanska Hammam-ritualen i flera hundra år. Svarttvål innehåller en blandning av ekologisk olivolja, krossade oliver och är rik på A-vitamin och E-vitamin. Inte sällan tillsätter man eterisk eukalyptusolja. Detta är en tvål som ger en verklig spa-upplevelse. Svarttvål förbättrar hudens blodcirkulation, exfolierar, vårdar och återfuktar. Passar även den mest känsliga huden. Massera in svarttvålen på kroppen. Använd sedan en skrubbhandske och exfoliera huden med cirkelrörelser. Huden blir otroligt mjuk, len och rosig. Svarttvål finns att köpa här.

 

Återförsäljare av samtliga produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

2 Kommentarer

  1. Laila H

    Dessa är alla helt fantastisk hudvårdsprodukter. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close