Tre skönhetshemligheter från Nordafrika

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 23 november, 2015 · 2 comments

in Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Rosenvatten, rhassoullera och svarttvål är tre skönhetshemligheter som använts flitigt av nordafrikanska kvinnor i århundraden. Fantastiska produkter för att vårda och tillföra näring till både huden och håret.

Rosenvatten

Rosenvatten är mycket uppskattat i naturlig hudvård. Det är då rosens antibakteriella, antiseptiska och lugnade egenskaper som man tar tillvara på. Rosen innehåller bland annat en betydande mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler. Passar de flesta hudtyper – allt från torr och åldrande hud, till fet och aknebenägen. Rosvatten fungerar sammandragande och hjälper till att balansera pH-värdet i huden och ger liv åt trött hud. Rosenvatten finns att köpa här.

Rhassoullera

Rhassoullera är en fantastiskt produkt för både huden och håret. För håret verkar rhassoullera vårdande, glansgivande och gör det silkeslent utan att tynga ner. Den kan användas både som schampo och som hårinpackning. För huden är den djuprengörande och tillför huden viktiga mineraler. Använd som tvål eller gör en vårdande ansiktsmask. Blanda lite lera med varmt vatten tills du fått en krämig pasta. Applicera på hud och hår. För att använda som ansiktsmask, låt du den sitta i 10-15 minuter om du har normal hud, 8-10 minuter på torr hud, 15-20 minuter på fet och oren hud. Som hårinpackning låter du den verka i 10-20 minuter och sköljer därefter av med ljummet vatten. Rhassoullera finns att köpa här.

Svarttvål

Svarttvål även kallad black soap eller savon noir har använts i den Marockanska Hammam-ritualen i flera hundra år. Svarttvål innehåller en blandning av ekologisk olivolja, krossade oliver och är rik på A-vitamin och E-vitamin. Inte sällan tillsätter man eterisk eukalyptusolja. Detta är en tvål som ger en verklig spa-upplevelse. Svarttvål förbättrar hudens blodcirkulation, exfolierar, vårdar och återfuktar. Passar även den mest känsliga huden. Massera in svarttvålen på kroppen. Använd sedan en skrubbhandske och exfoliera huden med cirkelrörelser. Huden blir otroligt mjuk, len och rosig. Svarttvål finns att köpa här

Återförsäljare av samtliga produkter hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Laila H november 27, 2015 kl. 16:27

Dessa är alla helt fantastisk hudvårdsprodukter. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring november 28, 2015 kl. 17:38

Visst är dom! Använder dom flitigt själv.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: