Betydelsen av kisel för huden

by Mikaela Bjerring on 27 oktober, 2015 · 1 comment

in Blogg, Hudproblem, Kost, Naturlig skönhet

Med åldern minskar hudens elasticitet, vilket tillsammans med minskad fetthalt och vattenhalt leder till att huden blir skör och rynkig. Genom att tillsätta näring och fukt blir huden mjukare och slätare och får ökad spänst och elasticitet. Det är många näringsämnen som spelar en betydande roll här. Kisel tillhör en utav dom.

Kisel bra för huden - silicea och silica

Betydelsen av kisel för hud och andra vävnader i kroppen

Kisel ingår i all bindväv och främjar elastin- och kollagenbildningen. Kollagen är ett protein som verkar som en limgivande substans som håller ihop kroppens vävnader och elastin stödjer dess elasticitet. Medan C-vitamin fungerar som en katalysator i bildandet av kollagen, utgör kisel en strukturell del i kollagenet. I samband med åldrandet sjunker kroppens nivåer av kisel. Brist på kisel i huden gör således att elasticiteten minskar.

Kisel är avgörande för att våra celler ska kunna binda tillräckligt med vatten, och därmed är ämnet också viktigt för hudens elasticitet. Ingen annan substans kan liksom kiseldioxid, binda vatten 300 gånger sin egen vikt. Utan ett tillräckligt tillgång av kisel blir huden mer rynkig. Med andra ord är tillräckligt med kisel en förutsättningarna för vacker och frisk hud.

Under åren 1973–1976 påvisade mineralforskaren Carlisle i studier betydelsen av kisel i förbindelse med glykosaminoglykaner i bildandet av extracellulär matris (modervävnad för t.ex. hår eller naglar). Man känner även till genom studier att nivåerna av kisel i sjunker under åldersprocessen och att kiselrik kost därför stärker naglarna, håret, huden, benstommen, venerna, artärerna, hjärnan och bindväven i kroppen. (2)

Kisel i hudvård

Silicea Face & Body Repair Gel är en återfuktande gel som innehåller syre, näringsrik Aloe Vera och kisel i en form som lätt kan tas upp av huden. Du tillför näring och fukt samt skyddar huden mot yttre påfrestningar. (3)

Produkten kan med fördel användas dagligen på alla hudområden, speciellt effektiv för ansikte, dekolletage och händer. Gelén tränger snabbt in i huden utan att klibba. Passar alla hudtyper. Efter du rengjort ansiktet så masserar du in gelen när huden fortfarande är fuktig. Låt den sedan absorberas helt innan du fortsätter med resten av din hudvård serum/hudolja och fuktighetskräm.Det finns även silicea kosttillskott för hud, hår och naglar.

Återförsäljare av Silicea Face Body Repairing Gel och övriga silicea-produkter hittar du här

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 382-383, ISBN: 91-631-7910-5.

(2) Loeper, J., Lemarie, A. Press. Med., 74:865, 1966

(3) Om produkten Silicea Face & Body Repair Gel http://www.octean.se/produkter/original-silicea-face-body-repair-gel/


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 L.H november 6, 2015 kl. 10:02

Jag har använt kisel tillskott för magen, vilket gjorde susen. 🙂 Vilken bonus att det är bra för huden med! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: