Vit, röd och grön rhassoullera för hud och hår

- I samarbete med bodystore.com - - Artikeln innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -

by Mikaela Bjerring on 1 augusti, 2019 · 8 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Rhassoullera även kallad rasul, är en mild och välgörande lera från Marocko som är väldigt rik på mineraler. Den verkar djuprengörande, porsammandragande, vårdande, fuktgivande, lymf- och blodstimulerande och finns i flera färger för olika hudtyper. Leran är dessutom underbar för att ge håret vård, glans och volym.

Vit, röd och grön rhassoullera för hud och hår

Vad är rhassoullera?

Rhassoullera kommer som nämnt från Marocko och finns i området runt Atlasbergen. Leran är känd för sina djuprengörande egenskaper då den har förmågan att absorbera föroreningar från hud och hår, samtidigt som den tillför värdefulla mineraler. Den är även fuktgivande, vitaliserande, porsammandragande, lymf- och blodstimulerande och förbättrar hudens klarhet, lyster och elasticitet. Den ska också vara fördelaktig när det kommer till att lindra solsveda, eksem och andra hudproblem. Det finns flera varianter av rhassoullera som alla har fördelar för olika hudtyper. Förutom den klassiska bruna varianten så finns det även vit, grön och röd som jag tänkte fokusera på i det här inlägget.

Så använder du rhassoullera

Samtliga leror kan användas till både hud och hår – som ansiktsmask, kroppsbehandling, schampo eller hårinpackning.

Lermask: Blanda 1-2 matskedar lerpulver med 1-2 matskedar vatten, eller rosenvatten om du vill lyxa till det. För normal till torr hud kan du med fördel blanda i några droppar ekologisk kallpressad arganolja för extra fukt. Applicera masken på väl rengjord hud – ansikte, hals, dekolletage eller någon annan del av kroppen som du vill behandla. När masken börjar se ljusare ut och ytan känns lite klibbig så är det dags att skölja av den. Lermasken ska alltså inte torka in helt innan den tvättas av. Anledningen är att leran kan absorbera fukt om den torkar helt, vilket gör huden torrare. Ett generöst lager lera är därför att rekommendera, eller att man sprayar på vatten eller rosenvatten för att hålla masken fuktig om man vill låten den verka lite längre. När leran är fuktig absorberar huden lerans välgörande mineraler och när leran börjar torka (men som sagt inte helt) verkar den djuprengörande, sammandragande och lymf- och blodstimulerande. För en finpolering av huden så kan du fukta upp masken med vatten/rosenvatten och massera i cirkulära rörelser innan du sköljer av leran med ljummet vatten.

Schampo: Blanda cirka 2 matskedar lerpulvret med 2-3 matskedar vatten/rosenvatten till en lös konsistens (den behöver vara lös för att du ska kunna jobba in den ordentligt i håret och hårbottnen). Massera in leran i vått hår och skölj därefter ur leran med ljummet vatten.

Hårinpackning: Blanda lerpulvret och vatten/rosenvatten på samma sätt som schampot. Massera in i vått hår och hårbotten och låt verka i 3-5 minuter. Leran ska inte torka under verkningstiden. Skölj därefter ur leran med ljummet vatten.

Rhassoullera är något som jag själv använt mig flitigt av under många år. Huden känns påtagligt renare, fastare och klarare efter en ansiktsmask med rhassoullera. Lika så är det en av mina favoriter för håret. Om du upplever ditt hår som torrt och livlöst så tycker jag absolut du ska ge rhassoullera en chans.

Återförsäljare av Loelles rhassoullera hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 8 comments… read them below or add one }

1 Laila augusti 1, 2019 kl. 21:37

Tack för tipset!

Svara

2 Mikaela Bjerring augusti 2, 2019 kl. 11:54

Trevligt att du uppskattar det! 🙂

Svara

3 Anja augusti 2, 2019 kl. 11:34

Älskar Loelles produkter. Oljorna är fantastiska så lerorna är säkert lika bra.

Svara

4 Mikaela Bjerring augusti 2, 2019 kl. 11:55

Visst har dom fina produkter!

Svara

5 Malin augusti 4, 2019 kl. 15:45

Rhassoullera är så bra! Spännande med dessa olika sorter av leran. Ska absolut prova den vita och röda. 🙂

Svara

6 Mikaela Bjerring augusti 5, 2019 kl. 08:56

Riktigt härliga leror. 🙂

Svara

7 Annie augusti 5, 2019 kl. 08:36

Rhassoullera är så bra <3

Svara

8 Mikaela Bjerring augusti 5, 2019 kl. 08:56

Visst är det! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: