Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Nyttigt gelégodis med agar agar

av | aug 5, 2019 | Blogg, Kost, Recept, Vegansk / Vegetarisk kost | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore – 

Detta hemgjorda gelégodis är lika populärt bland vuxna som hos barn. Ett nyttigare alternativ som dessutom är väldigt enkelt att göra. Smaken kommer från saften av frukter och bär och gelékonsistensen får det från det veganska geleringsmedlet agar agar. Här har jag gjort två olika smaker, mango och hallon, men du kan såklart använda vilka frukter eller bär som du behagar.

Nyttigt gelégodis med agar agar recept

Ingredienser:

Så här gör du:

 1. Blanda agar agar och sötningen tillsammans med vattnet i en kastrull och ställ åt sidan i cirka 10 minuter.
 2. Förbered smaksättningen. Använder du fryst frukt eller bär, så börjar du med att tina dom. Mixa bären eller frukten helt slätt med hjälp av en matberedare eller stavmixer. Använder du bär med små kärnor eller skal så kan du sila den mixade saften.
 3. Låt blandningen av agar agar, sötning och vatten sjuda på svag värme under omrörning. Det är klart när agar agar löst upp sig helt och det börjar tjockna och få en konsistens likt sirap. Det kan ta en stund så ha tålamod.
 4. Tillsätt frukt- eller bärsaften och rör om ordentligt under någon minut.
 5. Häll upp i små silikonformar ämnade för godistillverkning eller en mindre glasform där en storlek av ca 10 cm x 15 cm är perfekt för den här mängden. Låt stelna i kylen under ett par timmar.
 6. Stjälp ur gelégodiset ur silikonformarna eller skär i lagom stora bitar om du använde en glasform.
 7. Förvara ditt gelégodis i kylen. Det håller sig bra i ca 2 veckor.

Agar agar som geleringsmedel

Agar agar är ett vegetabiliskt geleringsmedel som kallas “kanten” i Japan och används flitigt i det asiatiska köket istället för gelatin. Agar agar utvinns ur rödalger (ett slags sjögräs) och är både smak och doftfritt. Det finns att hitta både i form av flingor och pulver. Flingorna bör mjukas upp i kallt vatten eller annan kall vätska innan tillagning, annars finns det risk för att det klumpar sig. För att agar agar ska kunna bilda den geléaktiga konsistensen måste den värmas upp till en temperatur av 85 grader.

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Annelie

  Tack för tipset! Ser gott ut. 🙂

  Svara
 2. Eva

  Mums! Måste provas. 🙂

  Svara
 3. Kattis

  Ser fräscht och gott ut!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close