Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Guide: Hitta rätt olja för din hudtyp

av | jul 29, 2019 | Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Svensk hälsokost – 

Vegetabiliska och kallpressade oljor kan tillföra huden mycket gott. De vårdar, återfuktar, skyddar, stärker och ger välbehövlig näring åt huden. Olika oljor har olika egenskaper och vissa passar bättre för en specifik hudtyp än andra. Här följer en guide om vilka oljor som man kan dra mest nytta av beroende på vilken hudtyp man har.

Guide Så hittar du rätt olja för din hudtyp

Avokadoolja

Avokadoolja är en fet, näringsrik olja som mjukgör och skyddar huden. Trots att den är fet så absorberas den bra. Oljan är känd för att binda fukt långt ner i huden som hjälper hudens återhämtning och uppbyggnad. Avokadoolja är speciellt bra för torr och mogen hud med rynkor. Det är även en uppskattad olja vid känslig hud, hudbesvär, hudsprickor, hudinflammationer och solskadad hud. Mer om avokadoolja kan du läsa här.

Nyponrosfröolja

Nyponrosfröolja är en mycket aktiv olja som går åt det torrare hållet. Den absorberas lätt av huden. Den har ett fantastiskt näringsinnehåll och är framför allt rik på C-vitamin, A-vitamin och alfalinolsyra, vilket är en omega-3 fettsyra. Nyponrosfröoljan anses vara en av de bästa anti-aging oljorna för att reducera ålderstecken genom att strama upp, släta ut rynkor, och göra huden mer elastisk. Den kan även vara mycket användbar vid solskador, hyperpigentering och inflammatoriska tillstånd i huden. Den passar lika bra för fetare hud som för torr och mogen hud. För fet hud kan den många gånger ge tillräcklig med fukt på egen hand. Vid torr och mogen hud kan den masseras in före man applicerar en mer återfuktande och ansiktskräm/olja. Mer om den härliga nyprosfröoljan kan du läsa här.

Tistelolja

Tistelolja är en torr olja som snabbt går in i huden. Det är främst en uppskattad ansiktsolja för fet till normal hy och kan vara räddningen vid problemhy. Man kan med fördel kombinera tisteloljan med en lite fetare olja för mer fukt som till exempel jojobaolja, vilket även är ett bra sätt att ta tillvara på oljans fina egenskaper om man har torr/mogen hud. Tistelolja är rik på omega-6 fettsyran linolsyra och kan därmed vara en mycket bra olja att använda på hud som har brist på linolsyra, som till exempel stillasittande människor som lätt får tunn, känslig hud med dålig cirkulation. Den är överhuvudtaget bra på hud med dålig cirkulation, samt vid eksem, grov och gropig hud, stora porer och akne. Mer om den unika tisteloljan kan du läsa här.

Gurkörtsolja

Gurkörtsolja är en torr och mild olja som snabbt tränger ner i huden. Det som utmärker oljan är att den är rik på fettsyran GLA och kan vara bra vid alla slags hudproblem. Den kan användas på alla hudtyper, men eftersom den är så pass torr kan den med fördel kombineras med en lite fetare olja som till exempel mandelolja eller jojobaolja. Mer om gurkörtsolja kan du läsa här.

Arganolja

Arganolja är en halvfet olja med ett rikt innehåll av E-vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler. Den är cellstimulerande och hudregenererande som gör huden mjuk, smidig och elastisk. En mycket bra olja för skadad och mogen hud. Kan även användas på den tunna ömtåliga huden runt ögonen, samt vid eksem och akne. Inte minst är det en fantastisk olja att smörja in huden med efter solning. Mer om den fantastiska arganoljan kan du läsa här.

Jojobaolja

Jojobaolja är mjukgörande, vårdande, skyddande och passar till både kropp och ansikte. Av alla oljor som finns i naturen så anses jojobaoljan vara den som är mest lik hudens egna olja och passar för alla hudtyper. Jojobaolja har antiinflammatoriska egenskaper och bidrar till att balansera talgproduktionen – både när det gäller att balansera underproduktion (torr, rynkig, grov, åldrad och lättirriterad hy) och överproduktion (fet och aknebenägen hud). Eftersom oljan kan tränga djupt ner i hudlagren har den möjlighet att transportera nyttiga ämnen dit där de har bäst effekt, vilket gör det till en bra grundolja att kombinera med andra oljor eller verksamma ämnen. Mer om jojobaoljans egenskaper för huden kan du läsa här.

Mandelolja

Mandelolja är en halvfet olja som är rik på E-vitamin och som till största del består av den enkelomättade fettsyran oljesyra. Den är mild, mjukgörande, icke-irriterande och lämpar sig bra för överkänslig hud som lätt blir torr. Oljan passar även bra för hudinflammationer, eksem, psoriasis och babyvård. Mer om mandelolja för hud, hår och naglar kan du läsa här.

Sesamolja

Sesamolja är en halvfet olja som absorberas fint och passar för de flesta hudtyper. Det är en härlig olja som kan användas på hela kroppen. Den är värd att prova vid eksem, psoriasis, torra eksem och brustna blodkärl. Inom ayurveda anses sesamolja vara en av de mest läkande, vårdande renande och utdrivande av alla oljor. Mer om sesamoljans fantastiska fördelar för huden kan du läsa här.

Sheasmörolja

Sheasmörolja har riktigt fina mjukgörande egenskaper och kan göra underverk för att vårda torra hudpartier över hela kroppen. Traditionellt har den även använts flitigt för att reducera ärr och bristningar. Mer om Sheasmörolja kan du läsa här.

Kokosolja

Kallpressad kokosolja är en riktigt härlig olja som gör huden mjuk och återfuktad. Den är näringsrik, antiinflammatorisk och har många användningsområden för kroppsvård. Den kan användas till ansikte, kropp, hår samt för intimvård och har ett naturligt solskydd mellan 4–15 SPF. Mer om kokosolja för hud- och kroppsvård kan du läsa här.

 

Relaterade inlägg:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close