Fröknäcke med fänkål och kummin

by Mikaela Bjerring on 17 december, 2016 · 0 comments

in Bakning, Blogg, Glutenfri kost, Glutenfritt, Kost, Mjölk- och laktosfritt, Recept, Vetefritt - Sockerfritt

Knaprigt fröknäcke med smak av fänkål och kummin. Fantastiskt gott, hälsosamt, laktosfritt och glutenfritt. Dessutom är det busenkelt att göra.

Glutnfritt fröknäcke med fämkål och kummin

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att sätta ugnen på 160 grader.
  2. Stöt fänkålsfrön och kummin i en mortel.
  3. Ta en bunke, mät upp alla torra ingredienser och blanda väl.
  4. Tillsätt kokande vattnet och kokosolja.
  5. Kavla ut degen tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Det lättaste är att lägga ett bakplåtspapper ovanpå när du kavlar ut.
  6. Grädda knäcket i cirka 70 minuter.
  7. Ta ut plåten från ugnen och dela knäcket med en kniv i lagom stora bitar. Du kan även skåra knäcket innan gräddning om du vill ha jämna fina rutor.
  8. Låt knäcket svalna på ett galler. Skulle det inte vara helt torrt så kan du torka det i ugnen på 50-100 grader tills det är sprött.

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: