Universalprodukterna EMS salva och EMS creme

by Mikaela Bjerring on 28 augusti, 2017 · 6 comments

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Inflammation, Kroppsvård, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet

EMS salva och EMS creme är naturprodukter utöver det vanliga. Universalprodukter som har en lång rad användningsområden och som blivit enormt lovordade och hyllade genom åren. Jag kan själv inget annat än att hålla med, för dessa produkter är fantastiska för en lång rad hudproblem, såväl som för att ge huden näring och en hälsosam lyster.

EMS-salva och EMS-creme

Innehållet i EMS salva och EMS creme

Förpackningen med EMS salva och EMS creme ser inte mycket ut till världen. Men utseendet på produkterna speglar inte på lång sikt det fantastiska innehållet, då ingredienserna är mer än imponerande. Huvudinnehållet i EMS salva och EMS creme är en kombination utav EMU-olja, MSM och kolloidalt silver. Tre ingredienser som tillsammans ger många fördelaktiga egenskaper för huden. Utöver det innehåller produkterna även andra naturliga ingredienser som allantoin, D-Pantenol (B5-vitamin), Squalane (veg), kallpressad kokosolja, glycerol (veg), E-vitamin, C-vitamin, ringblomma, kamomill, myrraharts, eterisk olja från lavendel. Salvan och krämen innehåller samma ingredienser, men krämen har mer kolloidalt silver vilket gör den mer tunnflytande och lättapplicerad. Här följer lite kort om några av de fantastiska ingredienserna.

MSM – är organiskt svavel i en form som har bra biotillgänglighet. Det är en viktigt beståndsdelar i keratin och kollagen som bygger upp och reparerar hår, hud och naglar. MSM kan därför ge många fördelar både när det tas invärtes och används lokalt på huden. MSM bidrar även till att ge huden en fantastiskt fin lyster och har fått smeknamnet ”naturens skönhetsmineral”.

EMU-olja har genom studier (1) visat sig ha hudförtjockande, antiinflammatoriska och reparerande egenskaper på huden. Man har sett att oljan kan bidra till att läka sår och hjälpa huden att återhämta sig vid skador. Innehåller även E-vitamin som skyddar mot de fria radikalernas nedbrytning av huden. Australiska aboriginerna har använt emu-olja i generationer vid ömma muskler och ledvärk och för att bota olika hudrelaterade problem som psoriasis, eksem, rynkor och torr hud.

Kolloidalt silver är antimikrobiellt och används därför som ett effektivt aktivt ämne i sårsalvor och hudkrämer för att eliminera dåliga bakterier, som då kan hjälpa huden att läka vid olika hudproblem.

Allantoin är en sårläkande och inflammationshämmande substans som finns t.ex i vallört.

Kamomill och lavendel verkar välgörande, klådstillande, antiseptiskt och lugnande på huden.

Ringblomma med sina antiseptiska och mjukgörande egenskaper har många användningsområden. Den har under hundratals år använts vid olika hudbesvär som för torr och narig hud och hud som fjällar. Den hjälper småsår och självsprickor att läka snabbare och är helt suverän på hudirritationer.

Att använda EMS salva/creme

EMS salvan skulle jag personligen inte kalla för en salva utan en halvfet kräm som går snabbt in i huden utan att lämna någon fet hinna. Tvärtom känns huden silkesmatt några minuter efter applicering. EMS creme är mindre fet till konsistensen eftersom den innehåller mer kolloidalt silver. Lika fantastiska på både ansikte och kropp och utöver de välgörande och vårdande egenskaperna ger de huden en fantastisk fin lyster.

Dessa produkter är väl värda att prova vid många typer av hudproblem så som eksem, torrsprickor, psoriasis, kontaktallergi, brännskador, ringorm, keloider (upphöjd ärrvävnad), benhinneinflammation, celluliter, herpesutslag, pigmentfläckar, åldersfläckar, ytliga blodkärl, ärrvävnad, vårtor, sår, ledvärk, rosacea och akne. Det finns även dom som använder produkterna på ömma muskler och värkande leder eftersom de innehåller inflammationshämmande ämnen.

Många som inklusive mig själv använder salvan eller krämen som dag- och nattkräm. Jag provar ofta nya produkter eftersom det ingår i jobbet, men EMS salva och EMS creme finns alltid hemma eftersom jag upplever att huden blir både starkare och friskare. Använder dom ofta även i kombination med andra hudvårdsprodukter.

Återförsäljare av EMS salva och EMS creme hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Comparing the efficacy of Emu oil with clotrimazole and hydrocortisone in the treatment of seborrheic dermatitis: A clinical trial - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3818616/


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 6 comments… read them below or add one }

1 Viktoria augusti 31, 2017 kl. 17:31

Håller med dig om att EMS är helt fantastisk! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:16

Visst är den! Bra till så mycket 🙂

Svara

3 Krestin september 1, 2017 kl. 12:53

EMS salvan är underbar. Håller mina händer fria från eksem och huden känns fantastisk.

Svara

4 Mikaela Bjerring september 1, 2017 kl. 14:05

Ja, EMS salva är fantastisk till mycket.

Svara

5 Anna L september 19, 2017 kl. 09:38

Fantastiska produkter!

Svara

6 Evalotta Löfborg januari 28, 2018 kl. 10:14

Jag hamnade här för jag är nyfiken på EMS-salvan och kan inte uttala mig, ännu. : )

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: