Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bikarbonat hjälper dig bli av med mördarsniglar

av | apr 18, 2016 | Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter, Huskurer - Husmorstips | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Mördarsniglar kan minst sagt vara en mardröm för dom som har trädgård, eftersom de älskar att smaska i sig grönsaker, blommor och andra växter. Ett riktigt effektivt, naturligt och miljövänligt medel för att bli av med dessa oinbjudna gäster är att använda sig av ren bikarbonat.

Bikarbonat hjälper dig bli av med mördarsniglar

Bikarbonat som medel mot mördarsniglar

Det finns många typer av bekämpningsmedel mot mördarsniglar, men tyvärr innehåller många av dom starka kemikalier och giftiga ämnen – något som kan skada både människor, djur och natur. Bikarbonat är däremot ofarligt, miljövänligt och extremt effektivt. Det är dessutom ekonomiskt, speciellt om du köper ren bikarbonat i storpack.

Att bikarbonat fungerar som ett effektivt medel för att bli av med mördarsniglar beror på att dom avskyr basiska ämnen. För att hålla dom borta från dina grödor så häller du ut en jämn linje bikarbonat runt de växter som du vill skydda. Du kan även blanda bikarbonat med vatten och spraya på dina grödor. Upprepa behandlingen regelbundet. Ett effektivt och enkelt sätt att hålla din trädgård invasionsfri.

Mördarsniglar även kallad spansk skogssnigel härstammar från Spanien och Portugal. Dessa sniglar kom till Sverige i mitten av 1970-talet, förmodligen med importerade växter. Fram till mitten av 80-talet så var mördarsniglar mycket sällsynt, men spridningen ökade därefter kraftigt. Snigelns livscykel är ettårig. Den är tvåkönad och varje snigel har förmågan att lägga 400 ägg under en säsong, vilket gör att den kan sprida sig väldigt snabbt. Mördarsnigeln kan ge sig på de flesta växter. Speciellt de med spröda, saftiga blad, samt vissa aromatiska växter och blommor. Bladgrönsaker, rotfrukter, frukter och bär har den också svårt att motstå.

Fler användningsområden av bikarbonat

Förutom att hålla mördarsniglar borta så har bikarbonat en mängd andra användningsområden i din trädgård. Till exempel så kan du kan strö bikarbonat på oönskat ogräs och mossa, vilket motverkar växten. Om du har problem med mögelsvamp i trädgården så kan du blanda 1 tsk bikarbonat per 4 l vatten och spreja på utsatta områden.

 

Återförsäljare av ren aluminiumfri bikarbonat i storpack hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Maria A

  Vilket bra tips! Dom var hemska förra året och det vill jag inte gå igenom igen. Har beställt bikarbonat nu så ska det ska bli spännande att prova.

  Svara
 2. Tina

  Bikarbonat fungerar super bra! 🙂 Så det kan jag rekommendera starkt. Fungerar även mot andra insekter!

  Svara
 3. Birgitta

  Har hört att man kan använda bikarbonat som gödsel till bl a tomater. Men kändes lite tvetydigt när jag läste att det tog död påmossa och annat oönskat gräs. Vad stämmer?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Bikarbonat är alkaliskt så det gör pH-värdet mindre surt. Mossa trivs i lågt pH värde/sur jord, vilket gör bikarbonat till ett medel som kan vara effektivt för att rensa bort ogräs. Olika växter trivs i olika typer av jordar och olika pH-värde.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close