Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Eterisk citrongräsolja som insektsbortstötande

av | jun 25, 2020 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Huskurer - Husmorstips, Livsstil, Miljövänligt, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Eterisk citrongräsolja är en mångsidig produkt som kan vara användbar till väldigt mycket. En känd egenskap av oljan är att den är effektiv för att hålla insekter så som mygg, knott, fästingar, loppor och löss på avstånd. Samtidigt fungerar den även uppfriskande och renande för våra sinnen.

Eterisk citrongräsolja som insektsbortstötande

Egenskaper av eterisk citrongräsolja

Eterisk citrongräsolja har en fräsch doft av friska citrustoner. Inom aromaterapi är den känd för att ha en lugnande inverkan på centrala nervsystemet, samtidigt som den är energigivande och mentalt uppiggande. På huden verkar den sammandragande, uppstramande och cirkulationshöjande. Det är även en olja som är uppskattad för sina bakteriedödande och svamphämmande egenskaper. Doften av citrongräs är också som nämnt effektiv för att stöta bort insekter. Fästingar avskyr doften av citrongräs och så gör även mygg, knott, loppor och löss. Det gör eterisk citrongräsolja till ett fantastiskt naturligt insektsborttsötande medel. Här följer några exempel för hur du kan dra nytta av oljan för att hålla småkrypen på avstånd.

Kroppsspray / rumsspray

Blanda 10 droppar eterisk citrongräsolja med 100 ml vegetabilisk olja, flytande aloe vera eller vatten. En oljebas passar bra som en vårdande kroppsolja där kokosolja, sesamolja eller jojobaolja är bra alternativ. En bas med aloe vera blir ett lugnade, svalkande och vårdande kroppsspray och ansiktsspray. Vattenbas är perfekt om man vill kunna spraya en mist över sig själv och kläderna eller använda som rumsspray eller för att spraya uteplatsen.

Aromalampa

Ett annat effektivt sätt att sprida doften av eteriska oljor är att använda sig av en aromalampa. Tillsätt 3-5 droppar i vattenbehållaren i lampan och låt den sedan förångas. Perfekt när du vill sprida doften i ett rum eller på uteplatsen. Man kan även kombinera citrongräsolja med lavendelolja eftersom den likaså är en doft som insekter känner ett stark motbjudande till.

Avtorkning av ytor

Man kan även använda eterisk citrongräsolja för att torka av ytor i hemmet. Droppa ett par droppar eterisk citrongräsolja och ett par droppar tea tree olja på en fuktig disktrasa och torka av kakel, diskbänk och övriga ytor. Tea tree fungerar även  som ett naturligt desinfektionsmedel och verkar effektivt mot svamp, mögel och allmän förruttnelse.

 

Eteriska oljor hittar du här

Aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

  1. Amanda

    Superbra tips! Tack 🙂

    Svara
  2. Tina

    Har använt citrongräsolja i flera år nu mot speciellt fästingar och det är väldigt effektivt.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close