Uppstramade kroppsolja med eteriska oljor

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 14 september, 2017 · 4 comments

in Anti-aging, Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet

En riktigt härlig kroppsolja som verkar uppstramande och vårdande kan man blanda ihop genom att kombinera ett par olika eteriska oljor som man tillsätter i ekologisk kallpressad sesamolja. Resultatet blir en fantastisk produkt för att ge huden spänst, lyster och näring.

Uppstramade kroppsolja med eteriska oljor

Recept för uppstramande kroppsolja:

Blanda samtliga oljor i en flaska. Använd oljan för att smörja in kroppen med efter dusch eller bad eftersom en och fuktig hud är ”öppen” och då lättare kan ta upp näringen och effekten av oljan. På så sätt binds även fuktigheten i huden. Ännu bättre är det om du torrborstar huden innan dusch/bad för att eliminera döda hudceller och för att få igång blodcirkulationen. Mer om hur du torrborstar kan du läsa om här.

Att mogna sesamoljan

Traditionellt så ska man helst mogna sesamoljan innan man använder den. Det gör man för att stabilisera fettsyrorna och näringsämnena så de kan göra mer nytta. Det gör även den halvfeta oljan mer tunnflytande, vilket bidrar till att den kan tränga djupare in i huden. Att mogna sesamolja innebär att man värmer upp den till 100-110 grader. Använd en termometer så du får rätt temperatur. Mogna bara den mängd olja som du kommer att använda inom 2 veckor. Enligt ayurvedisk synsätt så går man miste om de bästa egenskaperna av sesamoljan om den inte mognas.

Hudvårdande egenskaper av sesamolja

Som hudvårdsolja har sesamoljan inte fått lika mycket uppmärksamhet i vår del av världen som vissa andra vegetabiliska oljor, men faktum är att den är helt fantastisk för huden. Inom Ayurveda är sesamoljan oumbärlig och anses vara en av de mest vårdande, läkande och renande av alla oljor. Den innehåller nyttiga fettsyror som gör huden mjuk och antioxidanter som har betydelse för en välmående hud. Oljan innehåller dessutom sesamol och sesamin som genom studier visats sig ha unika egenskaper för huden. Mer om sersamoljans fördelar för hudvård kan du läsa om här.

Hudvårdande egenskaper av grapefruktolja

Eterisk grapefruktolja används ofta i hudvårdsprodukter som är ämnade för att strama upp och slimma och är en vanligt förekommande ingrediens i anti-cellulitprodukter. Eftersom oljan stödjer lymfcirkulationen (vattendrivande), kan den vara användbar vid ödem. Inom aromaterapi är det en olja som är högt uppskattad för sina återupplivande, renande och förmåga att underlätta nedbrytningen av fett. Mer om eterisk grapefruktolja kan du läsa om här.

Hudvårdande egenskaper av eterisk citronolja

Inom hudvård är eterisk citronolja uppskattad för sina renande, antiseptiska och sammandragande egenskaper. Det är en olja som bland annat används för att dra ihop ytliga blodkärl, öka cirkulationen, driva ut slaggprodukter och stödja funktionen i överhuden. Har du förhårdnader eller torr hud på händer och fötter kan citronolja bidra till att mjuka upp. Lider du av liktornar så ska du definitivt prova att punktbehandla dessa med en droppe ren citronolja varje morgon och kväll. Eftersom citronolja har en blekande effekt så kan den vara fördelaktig på ärr och hyperpigmentering. Mer om eterisk citronolja kan du läsa om här.

Hudvårdande egenskaper av eterisk rosmarinolja

Rosmarinolja är en uppskattad skönhetsolja. Den används flitigt i hudvårdsprodukter för att öka cirkulationen och hittas därför ofta i anti-aging produkter, anti-cellulitprodukter, uppstramande produkter och hudvårdsprodukter för att balansera talgproduktionen. Det är en lika uppskattad olja för åldrande hud som för ung och oren hud. Den ger huden lyster, stramar upp och används inom hudvård för att jämna ut hudtonen. Mer om eterisk rosmarinolja kan du läsa om här.

Här hittar du återförsäljare av:

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Rebecca september 17, 2017 kl. 18:54

Tack för en utförlig redogörelse!! Detta ska definitivt prövas.

Svara

2 Mikaela Bjerring september 18, 2017 kl. 10:52

Helt underbar, så det tycker jag definitivt du ska göra.

Svara

3 Carina september 19, 2017 kl. 09:25

Älskar eteriska oljor. 🙂 Ska definitivt prövas.

Svara

4 Mikaela Bjerring september 19, 2017 kl. 09:56

Ja eteriska oljor är fantasiska och mogen sesamolja är en personlig stor favorit. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: