Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Kaffe eller koffein är i dag en uppskattad ingrediens i många hudvårdsprodukter och på Spa kan du slappna av med en välgörande behandling med kaffe som huvudingrediens. Skulle du ha 20 minuter över och lite kaffesump så kan du passa på att ge din hud en vårdande energiinjektion.

Kaffe kan få din hud att vakna till liv

Kaffe i hudvård

Det finns många gamla huskurer med kaffe som ett förskönande medel och idag har man tagit till vara på kaffets/koffeinets egenskaper i hudvård. Inte minst finns den ofta som ingrediens i produkter som är utvecklade för att strama upp huden och för att reducera rynkor och celluliter. Koffeinet verkar antiinflammatoriskt, lindrar röd och irriterad hud och har en uppstramande effekt. Dessutom verkar kaffe djuprengörande samtidigt som det ökar blodcirkulationen – en riktig energiinjektion för trött, slapp och livlös hud. Med kaffesump och honung kan du enkelt göra din egen ansiktsmask. Manukahonung är den optimala honungen att använda då den har en mer vårdande effekt än annan honung. Känner du inte till manukahonung sedan innan, så kan du läsa mer om den här.

Kaffe- och honungsmask:

Så här gör du:

  1. Blanda ihop ingredienserna i en skål.
  2. Se till att din hud är väl rengjord och applicera ansiktsmasken i cirkelrörelser över hela ansiktet, hals och dekolletage för få en exfolierande effekt. Låt sedan masken verka i cirka 20 minuter.
  3. Skölj av med ljummet vatten och fortsätt med din dagliga hudvårdsrutin. En effektiv och välgörande ansiktsmask som gör din hud mjuk och full av liv.

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Karin B

    Bästa ansiktsmasken för att få lite rosor på kinderna. 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close