Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till bodystore.com och Coolstuff.se –

Ett renande bad med spirulina och havssalt är perfekt för en trött och sliten kropp. Piggar upp och ger näring, rensar ut och ger avslappning. En hemmabehandling som ger en glåmig hud och en trött och värkande kropp ny energi.

Renande bad med spirulina och havssalt

Spirulina för hälsa och hud

Inom begreppet superfood är spirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor – rikt på klorofyll, enzymer, mineraler, aminosyror, vitaminer, spårämnen och andra viktiga näringsämnen. Lika fantastisk som algen är som en superfood är den som en “skin food”. Bra för cellmembranen, gör rent på djupet, mjukgör, binder fukt och tillför huden massor med näring. Det är även en del av förklaringen till varför alger har varit ett så uppskattat skönhetsmedel genom tiderna.

Havssalt för hälsa och hud

Att bada i havssalt är både läkande, renande och utrensande. Ett varmt bad öppnar porerna och saltet kan då hjälpa till att rena huden på djupet. Det är väl känt att havssalt har antibakteriella och läkande egenskaper som kan vara värt att prova vid till exempel eksem, akne, psoriasis, reumatism och artrit. Detta är även bevisat genom en rad studier (1), (2), (3), (4). Havssalt är dessutom uppmjukande och muskelavslappnande. Här anses havssalt från döda havet vara det bästa för detta ändamål. Mer om de fantastiska egenskaperna av salt från döda havet kan du läsa om här.

Tillsätt följande i ett varmt bad

Man kan även göra en härlig ansiktsmask med spirulina som ger ett härligt lyft för en trött och glåmig hud. Hur du gör ansiktsmasken, kan du läsa om här.

För dig som inte har badkar

För dig som inte har badkar kan jag rekommendera badbaljan för vuxna. En lösning som blev min egen räddning eftersom lägenheten jag bor i saknar badkar. Det är ett portabelt badkar som är bekvämt och tillräckligt stort för en vuxen och finns att köpa i flera färger. Med badbaljan medföljer en avloppsslang som är fäst i badbaljans underkant, vilket gör den lätt att tömma. Du ställer helt enkelt badbaljan i närheten av ett avlopp i badrummet. En fantastisk lösning när man inte har badkar, men ändå vill kunna njuta av renande och avslappnande bad. Badbaljan är nätt och kompakt. Den får även plats i små badrum och är lätt att flytta runt då den bara väger cirka 5 kilo. Återförsäljare av badbaljan hittar du här.

 

Här hittar du återförsäljare av spirulinapulver och badsalt från döda havet

 

Källor och Referenser:

(1) “Dead Sea Balneotherapy in Osteoarthritis,” Dr. Machtey (Hasharon Hospital, Petah Tikva, Israel). Published in “Proceedings of International Seminar on Treatment of Rheumatic Diseases,” John Wright, PSG Inc. (1982).

(2) “On the Therapy of Rheumatic Illness with Medical Bathing Salts from the Dead Sea,” Dr. P. Engel (Sanatorium Clinic of Mayenbad, City of Bad Waldsee, FRG). Published in Acta Medica Empirica, 31, 374 (April 1982).

(3) “Salt from the Promised Land Helps Psoriasis Patients,” Dr. J. Arndt, Published in Arztliche Praxis, vol. 34, No. 48, 1920,(15.6.1982).

(4) Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Tessa

    Jag gjorde ett algbad på ett spa i våras och det var riktigt härligt, så ska absolut göra det hemma själv nu. Tack för tipset! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close