Renande bad med spirulina och havssalt

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Coolsuff.se -

by Mikaela Bjerring on 6 juli, 2017 · 2 comments

in Blogg, Hälsa, Hudproblem, Kroppsvård, Muskler – Skelett – Leder, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård, Välgörande bad

Ett renande bad med spirulina och havssalt är perfekt för en trött och sliten kropp. Piggar upp och ger näring, rensar ut och ger avslappning. En hemmabehandling som ger en glåmig hud och en trött och värkande kropp ny energi.

Renande bad med spirulina och havssalt

Spirulina för hälsa och hud

Inom begreppet superfood är spirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor – rikt på klorofyll, enzymer, mineraler, aminosyror, vitaminer, spårämnen och andra viktiga näringsämnen. Lika fantastisk som algen är som en superfood är den som en skinfood. Bra för cellmembranen, gör rent på djupet, mjukgör, binder fukt och tillför huden massor med näring. Det är även en del av förklaringen till varför alger har varit ett så uppskattat skönhetsmedel genom tiderna.

Havssalt för hälsa och hud

Att bada i havssalt är både läkande, renande och utrensande. Ett varmt bad öppnar porerna och saltet kan då hjälpa till att rena huden på djupet. Det är väl känt att havssalt har antibakteriella och läkande egenskaper som kan vara värt att prova vid t.ex eksem, akne, psoriasis, reumatism och artrit. Detta är även bevisat genom en rad studier (1), (2), (3), (4). Havssalt är dessutom uppmjukande och muskelavslappnande. Här anses havssalt från döda havet vara det bästa för detta ändamål. Mer om de fantastiska egenskaperna av salt från döda havet kan du läsa om här.

Tillsätt följande i ett varmt bad

Man kan även göra en härlig ansiktsmask med spirulina som ger ett härligt lyft för en trött och glåmig hud. Hur du gör ansiktsmasken, kan du läsa om här.

För dig som inte har badkar

För dig som inte har badkar kan jag rekommendera badbaljan för vuxna. En lösning som blev min egen räddning eftersom lägenheten jag bor i saknar badkar. Det är ett portabelt badkar som är bekvämt och tillräckligt stort för en vuxen och finns att köpa i flera färger. Med badbaljan medföljer en avloppsslang som är fäst i badbaljans underkant, vilket gör den lätt att tömma. Du ställer helt enkelt badbaljan i närheten av ett avlopp i badrummet. En fantastisk lösning när man inte har badkar, men ändå vill kunna njuta av renande och avslappnande bad. Badbaljan är nätt och kompakt. Den får även plats i små badrum och är lätt att flytta runt då den bara väger ca 5 kilo. Återförsäljare av badbaljan hittar du här.

Här hittar du återförsäljare av spirulinapulver och badsalt från döda havet

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR1. “Dead Sea Balneotherapy in Osteoarthritis,” Dr. Machtey (Hasharon Hospital, Petah Tikva, Israel). Published in “Proceedings of International Seminar on Treatment of Rheumatic Diseases,” John Wright, PSG Inc. (1982).

2. “On the Therapy of Rheumatic Illness with Medical Bathing Salts from the Dead Sea,” Dr. P. Engel (Sanatorium Clinic of Mayenbad, City of Bad Waldsee, FRG). Published in Acta Medica Empirica, 31, 374 (April 1982).

3. “Salt from the Promised Land Helps Psoriasis Patients,” Dr. J. Arndt, Published in Arztliche Praxis, vol. 34, No. 48, 1920,(15.6.1982).

(4) Bathing in a magnesium-rich Dead Sea salt solution improves skin barrier function, enhances skin hydration, and reduces inflammation in atopic dry skin. - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15689218

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Tessa juli 12, 2017 kl. 09:57

Jag gjorde ett algbad på ett spa i våras och det var riktigt härligt, så ska absolut göra det hemma själv nu. Tack för tipset! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 12, 2017 kl. 11:04

Visst är det underbart! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: