Traditionell användning av Neemolja

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 20 februari, 2013 · 0 comments

in Ansiktsvård, Ayurveda, Blogg, Fotvård, Hårvård, Hudproblem, Kroppsvård

Neem är en läkeört som är flitigt använd inom den indiska läkekonsten ayurveda. I Indien betraktas neem som en ”helig växt” och alla delar av trädet nyttjas till olika ändamål. Från neemfrukternas frön pressar man neemolja som främst är uppskattad för hår- och hudvård.

Traditionell användning av Neemolja

Traditionell användning av neemolja

Neemolja är en halvfet, rätt så skarpt doftande olja som är mycket uppskattad inom ayurveda för sina antibakteriella, antiseptiska och svampdödande egenskaper. I Indien är den traditionella användningen av neemolja bland annat för att mjukgöra och fukta torr/sprucken hud, samt för att lugna rodnad och irritation som kan uppstå på huden. Andra användningsområden är vid hemorrojder, eksem, psoriasis, akne, svårläkta sår, svamp, hudskador såsom sår och skrubbsår samt för att generellt öka hudens kvalité.

Neemoljan anses även otroligt stärkande och balanserande för hår och hårbotten. Ta några droppar av oljan och massera i hårbotten och ut över längderna för en stärkande hårkur. Vid fotsvamp kan du tillsätta ca 15 droppar olja till ett fotbad eller använda oljan för att smörja in fötterna.

Återförsäljare av neemolja hittar du här

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR
The Ayurveda Encyclopedia, By: Swami Sada Shiva Tirtha. Pulblisher: Ayurveda Holistic Center press, ISBN: 09658042-2-4

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: