Nicecream med smak av blåbär och kokos

by Mikaela Bjerring on 21 september, 2017 · 4 comments- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till återförsäljare -

in Blogg, Kost, Recept, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Nicecream med smak av blåbär och kokos – en vegansk glassvariant som till motsats till annan glass faktiskt innehåller bra näring. En glass som får smaklökarna att ta ett glädjeskutt och som kan ätas med gott samvete. Dessutom tar den bara några minuter att göra och kan avnjutas direkt.

Nicecream med smak av blåbär och kokos

Nicecream är ett samlingsnamn för glass med ingredienser som gör gott för kroppen och som smakar gott. Fri från mjölkprodukter och vitt socker med sötma som kommer från frukter och bär. Den vanligaste basen när man gör nicecream är banan, men man kan även använda en annan grundingrediens som t.ex avokado. Utöver det så tillsätter man olika bär, frukter, nötter och annan smaksättning efter tycke och smak. Här följer ett recept för nicecream som är naturligt sötad med banan och smaksatt med blåbär och kokos.

Detta behöver du (2 portioner):

Så här gör du:

1. Skiva bananerna och lägg in dom i frysen så dom blir djupfrysta.
2. Lägg bananerna i en mixer tillsammans med övriga ingredienser; blåbär, kokosflingor och vaniljpulver. Mixa tills du får en jämn och len textur.
3. Direkt från mixern så har den en konsistens av mjukglass, så den är redo att ätas direkt. Föredrar man en fastare konsistens, så ställer man in den i frysen någon timme.
5. Toppa med t.ex kokoschips, bär eller nötter.

Relaterade inlägg:

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 4 comments… read them below or add one }

1 Laila. H september 22, 2017 kl. 17:51

Mums! Det ska jag prova 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring september 23, 2017 kl. 10:56

Tycker jag du ska göra 🙂

Svara

3 Malin september 23, 2017 kl. 10:49

Provade att göra detta idag. Tack för tipset blev supergott. 🙂

Svara

4 Mia september 29, 2017 kl. 10:43

Mums! 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: