Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

7 otippade användningsområden av epsomsalt

av | mar 17, 2016 | Blogg, Ekologiskt, Hårvård, Hushållsprodukter, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Förutom att använda epsomsalt för avslappnade bad och för att fylla på kroppen med magnesium, så finns det en hel del otippade användningsområden av epsomsaltet. Här följer några exempel.

7 otippade användningsområden av epsomsalt

Volymgivande hårinpackning

Epsomsalt även kallat bittersalt kan du använda för en volymgivande hårinpackning. Ta lika delar balsam för volym och epsomsalt och värm på låg temperatur i ett vattenbad så att epsomsaltet smälter. Massera in i håret och låt verka i cirka 20 minuter innan du sköljer av inpackningen. Håret får definitivt mer volym och glans än om man skulle använda balsamet på egen hand.

Gör eget hårspray

Du kan enkelt göra ett hårspray med epsomsalt som ger volym, textur och stadga. Recept och hur du går till väga kan du läsa om i ett föregående inlägg som du hittar här.

Som näring till växter

Har du ett grönsaksland eller odlar du kanske kryddor eller grönsaker hemma så kan du blanda epsomsalt i jorden för att få dom att växa bättre.

Som kroppsskrubb

Du kan göra din egen kroppsskrubb med epsomsalt. Blanda lika delar kokosolja, grovt havssalt och epsomsalt och massera in över kroppen med cirkelrörelser. Låt saltskrubben verka en stund innan du sköljer av den.

Vid insektsbett och solbränna

Epsomsalt kan med fördel användas vid insektsbett och solbränna. Badda det drabbade området med en lösning gjord på epsomsalt och kallt vatten (2 tsk epsomsalt till 2 dl vatten). Svalkar skönt samtidigt som det lindrar smärta, sveda och klåda.

Vid stukningar och blåmärken

Att ta ett bad med epsomsalt lindrar inte bara en öm och värkande kropp, utan kan även vara väldigt effektivt vid stukningar och blåmärken.

För att avlägsna en sticka

För att lättare ta bort en envis sticka så kan du blötlägga det drabbade området i vatten och epsomsalt i cirka 10 minuter. Magnesiumsulfatet i epsomsaltet kommer att minska svullnaden och mjuka upp huden så stickan lättare kan avlägsnas.

 

Återförsäljare av epsomsalt hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Karina

  Intressanta tips 🙂 Ska prova att ge mina växter lite epsomsalt.

  Svara
 2. Annika

  Ska komma ihåg dessa tips för i sommar så kommer jag nog behöva i alla fall några av dom. Jag ska lada upp med epsomsalt i husapoteket. 🙂

  Svara
 3. Siv

  Härliga tips! Jag har ju alltid epsomsalt hemma, det är så härligt att bada i. Ska definitivt prova dessa tips.

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close