– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Pistagesmör är liksom andra nötsmör både nyttigt och fantastiskt gott. Det är dessutom otroligt enkelt att göra själv. Använd pistagesmöret för att klicka på gröten eller fruktsalladen, tillsätt i din smoothie eller bre på fröknäcke.

Så gör du pistagesmör

Att göra pistagesmör

Pistagesmör kan man antingen göra RAW eller på rostade nötter. Själv föredrar jag att göra mitt smör Raw för att bibehålla så mycket näring som möjligt. Råa nötter bör man helst blötlägga innan man äter. Det gör man för att bryta ner antinutrienterna som dom innehåller. Dom blir då mer lättsmälta för magen och kroppen kan lättare ta upp näringen. Detta gäller i stort sett för alla råa nötter och fröer, men med varierande blötläggningstider beroende på vilka nötter/fröer det gäller. Pistagenötter, paranötter, macadamia och pinjefrön behöver dock inte blötläggas. Om man vill kan man blötlägga pistagenötterna någon timme för att mjuka upp dom. Det kommer att göra pistagesmöret krämigare.

 

Ingredienser:

Så här gör du:

  1. Lägg pistagenötterna i en matberedare. Mixa och tillsätt kokosoljan lite i taget tills du fått en konsistens som du är nöjd med. Om du vill kan du lämna smöret lite ”chunky”, vilket är min personliga preferens. Du väljer själv hur mycket kokosolja som du vill ha i. Ju mer olja ju, mjukare och krämigare blir pistagesmöret. 
  2. Tillsätt en nypa havssalt, vaniljpulver och smaka av.
  3. Förvara ditt pistagesmör i en lufttät glasburk i kylen. Det håller sig bra i minst en vecka.

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

2 Kommentarer

  1. Annelie W

    Pistagesmör låter ju verkligen fantastiskt gott!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja, det är verkligen så gott! 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...