Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Boktips! ”Häxans årstider – Magisk trädgård året runt”

av | nov 19, 2018 | Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Örter - Kryddor, Örtmedicin | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus och Adlibris – 

”Häxans årstider – Magisk trädgård året runt” är en bok om hur växter från trädgården och naturen kan användas på olika sätt. Du kan läsa om läkande egenskaper av örter enligt modern vetenskap såväl som traditionell användning. Du får lära dig om odlingstekniker, tillredning och örtkurer. Du får även en spännande inblick om växtmagi från den nordiska folktron och mycket mer.

Boken ”Häxans årstider - Magisk trädgård året runt”

Boken “Häxans årstider – Magisk trädgård året runt” är skriven av Hella Nathorst-Böös och det är författarens tredje häxan-bok. “Häxans trädgård – Läkeväxter förr och nu” blev en av årets mest sålda trädgårdsböcker 2016. Året efter kom uppföljaren “Häxans hus – Handbok för ett giftfritt liv” som blev nominerad till Publishingpriset för sin formgivning. Nu är den tredje boken här som bjuder på intressant läsning där modern vetenskap möter gammal kunskap, om läkande kurer och magiska dimensioner.

Sedan urminnes tider har olika växter använts för dess stärkande och läkande egenskaper. Det finns även en gammal folktro om växternas magiska krafter som författaren ger ett nytt liv till genom boken. Sida för sida kommer du längre in i naturen och lär dig använda växter efter årstid, månad för månad, året runt. I boken beskrivs ett 70-tal växter från våra nordiska trädgårdar och sköna natur. Vissa är vildväxande, andra kan odlas i trädgård, på balkong eller inomhus, där varje växt har en fascinerade historia bakom sig. Du kan läsa om odlingstekniker, örtkurer, växtmagi, månodling, spå med växter och årshjulet. Du kommer också att lära dig hur du gör läkande örtteer, infusion för utvärtes användning, dekokt, växtoljor, tinkturer och naturparfymer. Dessutom bjuder boken på intervjuer med spännande personer som jobbar med växter på oväntade sätt. Detta är en riktigt intressant bok för alla med ett brinnande intresse för natur och hälsa, såväl som för den spirituellt och andligt lagda.

Om författaren

Författaren Hella Nathorst-Böös har jobbat som journalist och stylist för populärpress i tjugofem år. Hon har genom åren skrivit mängder med artiklar om kropp och hälsa och personlig utveckling. Genom sina böcker vill hon förmedla om hur läkeväxter kan främja både den kroppsliga och själsliga hälsan och inte minst hur man kan leva ett giftfritt liv med hjälp av naturen.

 

Återförsäljare av häxan-böckerna är bland annat:

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Fröken Öken

  Bra skrivet om Mindfulness.

  Svara
 2. Karin E

  Har beställt den och ser fram emot att läsa den. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Trevligt läsning Karin! Hoppas du tycker om den lika mycket som jag. 🙂

   Svara
 3. Lena

  Tack för tipset! Låter mycket intressant för mig. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close