Shiitake svamp (Lentinus edodes)

Shiitake är en svamp som under årtusenden odlats och brukats flitigt i Japan, Kina och andra Östasiatiska länder. Användningen har varit både för den goda smaken och för dess hälsofrämjande egenskaper. Klicka här för att läsa mer om shiitake
[cf]shiitake pulver[/cf]

Fler produkter hittar du här

Shiitake svamp för hälsan

Traditionell användning av shiitake

Shiitake svampen (Lentinus edodes) har använts i Japan och Kina sedan Mingdynastin tid (1364-1644). Den aktade kinesiske läkaren Dr Wu Shui beskrev effekterna av Shiitake som stärkande, vitaliserande och hälsobringande och den användes som potenshöjande livselixir av kejsarna.

Än idag används shiitake i Kina, Japan och Korea för att ge kroppen motståndskraft vid immunförsvarsrelaterade sjukdomar som influensa och förkylningar. Inom traditionell kinesisk medicin används Shiitaken mest för att motverka åldrandet och för att bota sjukdomar, medan man i Japan mest uppskattar svampens uppiggande, vitaliserande egenskaper. Det är även en svamp som används flitigt i matlagning för dess goda smak.

 

[cf]Källor[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close