Glutation, L-glutation

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Användning och funktion av L-glutation

Glutation är en svavelbärande aminosyra och en tripeptid som bildas av aminosyrorna cystein, glutaminsyra och glycin. L-glutation stödjer bland annat kroppens avgiftning från tungmetaller. Andra funktioner av L-glutation är att den skyddar levern mot alkoholskador och mot strålning. Glutation har även betydelse för transport av aminosyror genom cellmembranen.

I kosten finns L-glutation exempelvis i:

  • Ägg
  • Ost
  • Mjölk
  • Fisk
  • Legymer
  • Kött
  • Höns
  • Brysselkål
  • Lök
  • Vitlök
  • Kål
  • Råris
  • Sesamfrön
  • Pumpakärnor
  • Havregryn
  • Avocado
Se hela gymgrossistens utbud av Aminosyror - protein och andra kosttillskott

Produkter

KÄLLOR & REFERENSER



Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 461, ISBN: 91-631-7910-5.

»crosslinked«



Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa