Håll myggen borta i sommar

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Grön gåva och Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 5 maj, 2014 · 0 comments

in Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Hälsa, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

Ett envist surrande som aldrig slutar, sen sitter man där och kliar sönder deras röda irriterande bett. Är du dessutom överkänslig mot myggbett så kan det vara en verklig pina. Här följer ett effektivt tips mot mygg som fungerar över förväntan.

Håll myggen borta i sommar

Eteriska oljor mot mygg

I konventionella myggmedel så hittar man ofta en lång rad syntetiska kemikalier, som är långt ifrån hälsosamma för människor, djur och natur. Ett snällare alternativ är att använda sig av eteriska oljor från växtriket för att göra sitt eget naturliga myggmedel. Det finns ett flertal eteriska oljor som har myggavvisande egenskaper. Citrongräs, citronella, kryddnejlika, apelsin, olika eukalyptussorter och lavendel tillhör skaran som är de bästa för detta ändamål.

Sommarkväll består utav en kombination av insektsbortstötande eteriska oljor; citronella, eukalyptus, lavendel, kryddnejlika och apelsin. Den fungerar fantastiskt bra, dessutom har den en frisk och upplyftande doft som gör sig mycket välkommen i aromalampan på sommarkvällarna. Du kan även göra din egen myggolja att smörja in kroppen med. Blanda 5 droppar sommarkväll med en matsked vegetabilisk olja som t.ex: kokosolja, jojobaolja eller mandelolja och smörj in kroppen vid behov.

Sommarkväll och andra eteriska oljor hittar du här

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: