Håll myggen borta i sommar

by Mikaela Bjerring on 5 maj, 2014 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Hälsa, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård

Ett envist surrande som aldrig slutar, sen sitter man där och kliar sönder deras röda irriterande bett. Är du dessutom överkänslig mot myggbett så kan det vara en verklig pina. Här följer ett effektivt tips mot mygg som fungerar över förväntan!
Hålla myggen borta

Myggmedel

Syntetiska kemikalier har länge används i myggmedel, men flera av dem kan ge allvarliga bieffekter för människor och miljön. Ett snällare alternativ är att använda sig av eteriska oljor från olika växter. Det finns ett flertal eteriska oljor som har en myggavvisande effekt som blir ett väldigt effektivt och bra myggmedel. Den bästa verkan har dom eteriska oljorna citrongräs, citronella, kryddnejlika, apelsin, olika eukalyptussorter och lavendel.

Eteriska oljor mot mygg

sommarkväll är en eterisk olja som består av en kombination av de insektsbortstötande eteriska oljorna; citronella, eukalyptus, lavendel, kryddnejlika och apelsin som fungerar fantastiskt bra. Den har dessutom en frisk och upplyftande doft som gör sig mycket välkommen i aromalampan på sommarkvällarna. Du kan även blanda din egen myggolja att smörja in kroppen med. Blanda 5 droppar sommarkväll med en matsked vegetabilisk olja som tex: kokosolja, jojobaolja eller mandelolja och smörj in kroppen vid behov.

Sommarkväll och andra eteriska oljor hittar du här

 

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: