Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat

av | maj 21, 2016 | Blogg, Ekologiskt, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 5 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Bikarbonat är en naturlig produkt som kan användas för en mängd effektiva huskurer och skönhetsknep. En hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat fungerar t.ex. djuprengörande, exfolierande och porsammandragande. Riktigt härlig ansiktsmask med andra ord.

Hemmagjord ansiktsmask med bikarbonat

Fördelarna med ansiktsmask med bikarbonat

Att använda bikarbonat för att göra en ansiktsmask gör huden mjuk och len. Den exfolierar huden milt och bidrar med att rengöra på djupet. Bikarbonat kan vara väldigt effektiv för att eliminera pormaskar och dessutom fungerar bikarbonat porsammandragande.

Detta behöver du:

Så här gör du:

Börja med att rengöra huden ordentligt. Innan ansiktsmasken kan du även med fördel ge ansiktet ett ångbad i 15 minuter för att öppna upp porerna. Blanda sedan ren bikarbonat med lika delar citronsaft så du får en tunnflytande pasta. Har du väldigt torr eller känslig hud så kan du istället använda lika delar honung och ren bikarbonat. Massera in bikarbonat-pastan med mjuka cirkelrörelser i ansiktet under någon minut och låt sedan verka i 15-20 minuter. Skölj med ljummet vatten och fortsätt därefter med din vanliga hudvårdsrutin.

 

Återförsäljare av ren bikarbonat för skönhetsvård hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

5 Kommentarer

 1. Pia

  Tack för tipset! Det ska jag prova. 🙂 jag har allt hemma redan, även manukahonung 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Härligt Pia! 🙂 Låt mig gärna veta vad du tyckte.

   Svara
 2. Gun Persson

  Hej ! Man får så bra information Tack !

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close