Balansboken – 5 steg till balans i livet

I samarbete med bokförlaget "I love success" - - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus och Adlibris -

by Mikaela Bjerring on 3 juli, 2017 · 4 comments

in Blogg, Böcker om hälsa, Livsstilsförändringar, Mental träning, Personlig utveckling, Relationer

Genom ”Balansboken – 5 steg till balans i livet” tar författaren Peter Jumrukovski med dig på en inre och yttre resa som öppnar dörrar till de förändringar som krävs för att hitta balans i livet.

Balansboken. - 5 steg till balans i livet

Att hitta balans i livet, är en evig utmaning för många. Vardagens puls skyndar på och vi avlöser ett måste med ett annat. Alla vet att man bör stressa mindre, ändå befinner sig majoriteten av oss varje dag på en ohälsosam stressnivå. Att hitta balans innebär inte alltid att man måste prestera mindre, men att ändra sin mentala inställning och eliminera onödigt surr som ändå inte bidrar till något vettigt. Det handlar om prioriteringar och att sätta gränser.

Peter Jumrukovski, författaren bakom ”Balansboken – 5 steg till balans i livet” är en f.d. elitidrottare som har lyckats vinna åtta SM-guld i Karate och ett VM-brons (Shotokan). I boken delar Peter med sig av de svåraste stunderna under hans idrottskarriär och i sitt privatliv. Om hur han själv under många år kämpade med att hitta rätt balans i en hektisk och pressad vardag. Stunder när han upplevde att varken tiden eller han själv räckte till. Du får ta del av hur han kom att behärska vardagspusslet och till slut hitta den där rätta balansen av prestation, harmoni och lycka.

Balansboken är verkligen en bok som är svår att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den. Den är lika underhållande som den är känsloladdad och upplyftande. En lättläst bok, med mycket djup. Intressanta berättelser varvat med starka budskap, vilka får dig att stanna upp och reflektera. Genom motiverande anekdoter och övningar blir du guidad genom de nödvändiga förändringar du bör göra för att uppnå harmoni i din vardag och balans i livet.

Boken är uppdelad i fem steg som alla spelar en viktig roll för att vi ska kunna leva ett balanserat liv. Du får hjälp med hur du kan bygga upp styrka för att möta motgångar och hantera känslor så som oro, ångest och rädsla. Likaså hur du kan njuta av livet och utvecklingen. Det handlar om mental inställning, prioriteringar och valet att vilja vara lycklig.

  • Steg 1: Harmoni i livet
  • Steg 2: Passion i livet
  • Steg 3. Kärlek i livet
  • Steg 4: Tillväxt och utveckling i livet
  • Steg 5: Tillfredsställelse i livet
  • Steg X: Det hemliga steget

Oavsett om man är den som aktivt jobbar på sin personliga utveckling, eller någon som inte riktigt har lagt mycket fokus på det innan, så är det en bok som ger starka insikter. Allting är konstant under en pågående förändring – både vi själva och allting runt omkring oss. Så för att få det mesta och bästa utav livet måste vi också fortsätta att utvecklas.

I skrivandets stund så befinner jag mig på ett av mina favoritställen vid havet. Det är hit jag ofta beger mig när jag behöver varva ner, hitta inre lugn och bara va. Boken har fått mig att tänka på min egen resa genom livet och där jag befinner mig just nu. Motgångar som jag haft som i slutändan gjort mig starkare och medvind som gett mig energi. Vi har alla vår egen livshistoria och vad den kommer innehålla i framtiden är helt och hållet upp till oss själva. Lycka är inget annat än ett val och framgång är en inställning till livet. Tack Peter för en lysande bok som verkligen inspirerar.

Peter Jumrukovski är en aktiv föreläsare och författare. Han debuterade sitt författarskap med ”Målboken” 2014 som blev en stor succé följt utav ”Ångra inget: 7 steg till livet du drömmer om”, 2016, och nu ”Balansboken – 5 steg till balans i livet” som släpptes i Mars 2017.

Återförsäljare av Balansboken – 5 steg till balans i livet är b.la: Bokus och Adlibris

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Mats juli 3, 2017 kl. 21:31

Det är inte alltid lätt att hitta den där balansen mellan jobb, familj och allt annat, men visst handlar det som du säger om prioriteringar och valet om att vilja befinna sig i ett lyckligt tillstånd.

Svara

2 Mikaela Bjerring juli 4, 2017 kl. 22:02

Ja, så är det.

Svara

3 Marika S juli 4, 2017 kl. 20:27

Visst är det viktigt att hela tiden fortsätta utveckla sig själv. 🙂 Låter som en bra och upplyftande bok. Tack för tipset!

Svara

4 Mikaela Bjerring juli 4, 2017 kl. 22:00

En riktigt bra bok 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: