Vatten – Vattenfilter

by Mikaela Bjerring · 4 comments

Genom att filtrera vattnet kan man reducera toxiner i kranvattnet så som tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, klor och få en bättre mineralbalans i vattnet. Här nedan hittar du några av de mest populära vattenreningsprodukterna på marknaden, så som vattenfilterkanna och vattenfilter för kökskranen och duschen som du enkelt kan installera själv. Klicka här för att läsa mer om vattnets betydelse för hälsan.

Dafi vattenfilterkanna glas 2,0 liter

dafi vattenfilterkanna i glas med filterpatron Dafi vattenfilterkanna 2,0l glas renar effektivt ditt dricksvatten. Den har en elektronisk indikator för filterbyte. Med en medföljande standardfilterpatron!

299kr

Gå till butik
 

Dafi vattenfilterkanna 2,4 liter

Dafi-vattenfilterkanna Dafi vattenfilterkanna, 2,4 liter i miljövänlig plast tar effektivt bort kalk, klor, järn, bly och kvicksilver, rester av bekämpningsmedel samt läkemedelsrester som kan finnas i vårt vatten

175 kr

Gå till butik
 

Dafi vattenfilterpatroner 3-pack

Vattenfilterpatroner dafi Dafi vattenfilterpatroner renar från skadliga ämnen samtidigt som det tillför viktiga mineraler. Varje Dafi Filterpatron ger ca 125-150 liter rent, gott och hälsosamt vatten. Passar alla dafi vattenreningskannor.

139 kr

Gå till butik
 

Krantoppsfilter Clearly, 5-stegs renare

Krantoppsfilter-Clearly - vattenrenare för kran Lättmonterat 5-stegs krantoppfilter med väljare för filtrerat eller ofiltrerat vatten samt utbytbar filterpatron. Renar 7000 liter vatten.

1099 kr

Gå till butik
 

Krantoppsfilter Clearly, utbytespatron

Kranfilter clearly utbytespatron Clearly utbytespatron till krantoppsfilter. Filterkapacitet 7000 liter eller 12 månader.

995 kr

Gå till butik
 

Clearly duschfilter, 3 steg, insats till dusch

vattenfilter för duschen - clearly duschfilter Clearly duschfilter passar både på handdusch och takdusch och är lätt att installera själv. Patronen räcker upp till 1 år.

1195 kr

Gå till butik
 

Clearly duschfilter, 3 steg, utbytespatron

Clearly duschfilter utbytespatron Clearly duschfilter utbytespatron är lätt att installera själv och räcker upp till ett år.

1095 kr

Gå till butik
 

Ionosil Kolloidalt Silver

Kolloidalt silver Ionosil Kolloidalt Silver från ION SILVER är en vattenreningsprodukt som renar vatten från svampar, virus, bakterier och encelliga parasiter.

Från 143 kr

Gå till butik
 

Fler vattenfilterprodukter hittar du här

Rent vatten med vattenfilter och vattenreningsprodukter

Vattnets betydelse för hälsan

Vatten behövs för nästan alla processer i kroppen och vi klarar oss enbart några dygn utan vatten. Hur stort vårt dagliga behov är, beror på hur stor förlusten är varje dag. Behovet av vatten påverkas av omgivningens temperatur, fysisk aktivitet, samt matens sammansättning. Vissa sjukdomstillstånd som feber, kräkningar och diarré ökar behovet ytterligare.

Hjärnan består till stor del utav vatten. Redan vid ganska små vattenförluster försämras förmågan att tänka klart och man blir mentalt trött. Det räcker med mindre vattenförluster för att vi ska orka mindre. Om huden inte får tillräckligt med vätska blir den torrare och förlorar elasticitet.

Normalt utsöndras 2-2,5 liter vätska per dag via urin och svett. En del av vätskebehovet täcks av maten vi äter. Resten behöver vi få i genom att dricka. Det sägs att medelintaget för de allra flesta ligger på 1,5 liter vatten per dag. Men om vi är fysiskt aktiva, motionerar, bastar, eller befinner oss i ett varmt klimat så ökar behovet.

Vatten, ljus och näring är byggstenarna i allt liv!

Man kan inte överleva mer än max 5 dygn utan vatten men flera månader utan mat. Att få i sig tillräckligt med vatten varje dag är essentiellt för god hälsa. Vatten innehåller inga kalorier i sig, men ger näring, vilket gör att det räknas som ett näringsämne. Man ska helst dricka större mängder åt gånger och inte smådricka hela dagen, eftersom njurarna aldrig får vila då. Drick helst inte till måltid utan 30 minuter innan och 2 ½ timme efter måltiden. Detta gör att man inte spär ut enzymerna i maten som gör att matsmältningen och näringsupptaget försvåras.

Vatten är involverat i nästan varje funktion i kroppen så som:

  • Matsmältningen
  • Absorptionen
  • Cirkulationen
  • Avsöndringen
  • Transport av näringsämnen
  • Uppbyggande funktioner
  • Reglering av kroppstemperatur
  • Kroppens utrensningssystem

Vårt kranvatten

Kranvattnet i Sverige är tyvärr inte så rent som man skulle kunna tro. Faktum är att gamla vattenledningar, kemikalier, tungmetaller, läkemedelsrester, bekämpningsmedel, förändrade normvärden, samt ökande miljöhot idag har en stor negativ påverkan på kvalitén av det svenska kranvattnet. Eftersom reningsverken inte klarar av att få bort alla skadliga ämnen från vattnet är det upp till oss själva att skaffa vattenrenare och vattenfilter för att få i oss rent och hälsosamt vatten. För att ta reda på vad ditt kranvatten innehåller så kan du kontakta din kommun.

 

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Sabine-Välbefinnaren april 19, 2012 kl. 21:31

Intressant inlägg… det är verkligen en stor värld av vatten där ute och det är svårt att veta vilket vatten man ska dricka. Jag har precis fått kontakt med en kille på Svenskt vatten och fått info om vad vårt kranvatten innehåller. Eller iallafall vattnet som finns i Stockholm. Listan kommer up på min blogg imorgon troligtvis. Men jag känner faktist att det är svårt att lita på såna listor.

Det där med avmineraliserat låter inte så bra. Mineraler är ju bra, och vi behöver elektronerna och energin i mineralerna. Men samtidigt vill vi bli av med dom giftiga ämnena.

Svara

2 Mikaela Bjerring april 20, 2012 kl. 06:42

Det ska bli intressant att läsa om vad som finns i kranvattnet i Stockholm. Ett vattenfilter som ovan är effektivt för att ta bort kemikalier, läkemedelsrester, tungmetaller och andra toxiner m.m.

Svara

3 Peter augusti 6, 2012 kl. 15:50

Tack för en bra artikel.
Vet du om de här lite billigare vattenfilterna är lika bra som de större som finns på marknaden? Jag hade tänk köpa en filter för min brunn av ett företag som heter Brava men funderar nu på om de här du tipsar om för 189 kr är lika bra. Jag har problem med för höga halter av järn …
MVH/Peter

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

{ 1 trackback }