Återförsäljare
Vissa kan stå stadigt på ett ben hur länge som helst, andra måste hålla i sig för att klara av att gå i trappor. Men du har mycket att vinna på att träna upp din balans.

Träna balanssinnet

Att ha ett bra balanssinne är av stor betydelse för oss. Ändå är det sällan vi ägnar den någon speciell uppmärksamhet eller tanke åt att hålla den i trim. För även om man inte är medveten om det så skulle många av oss behöva öva upp vår balans.

Balanssinnet måste underhållas

Som allt annat så måste Balanssinnet tränas och underhållas för att fungera optimalt. Detta är något som har stor betydelse både i yngre och äldre ålder. En bra balans och god muskelstyrka ger en bättre hållning, god rörelseförmåga, en korrekt ledbelastning. På så sätt så minskar du även risken för muskel- och ledskador. När musklerna är starka och balanssinnet är på topp så orkar du med utmaningarna i vardagen och kan lättare njuta av att röra på dig. Du får dessutom mycket mer ut av din träning.

Balanssinnet betydelse vid träning

Balans är inte alltid vad som prioriteras främst vid träning, utan de flesta fokuserar på att nå andra resultat. Men ett bra balanssinne ska inte underskattas och faktum är att det finns ett samband mellan balans, god muskelstyrka och rätt ledbelastning. Dessutom ger en bra balans en starkare rygg och en snyggare hållning. Med andra ord så har balans en stor betydelse för att man ska kunna utföra träningsövningar korrekt och på så sätt får man mer ut av sin träning.

Undersökningar som gjorts på fotbollsspelare visar t.ex. att fotledsstukningar, som är en av de vanligaste fotbollsskadorna, minskar drastiskt när man använder sig av förebyggande balansträning. När man har bra balans får musklerna rätt signal i rätt tid vilket motverkar att man trampar snett.

Balanssinnet när vi blir äldre

Med åren så försämras både muskelstyrkan och balansen, men med rätt träning så kan den bevaras eller förbättras. Hos äldre personer är det extra viktigt med bra balans och god muskelstyrka då stukningar, lårbensbrott och andra allvarliga skador pågrund av att man tappar balansen kan vara förödande.

Att träna upp balanssinnet

Balanssinnet kan tränas upp genom att man utför olika balansövningar. Här kan en balansplatta vara ett mycket effektivt verktyg. En balansplatta är inte bara bra för att träna balansen, utan även för koordination, styrka och cirkulation. Det ger också en rätt så heltäckande träning då man stärker anklar, knän, lår, rumpa, höfter, mage och rygg.

En klassisk balansplatta är oval under till och platt uppe på där man står. Genom att utföra olika övningar på plattan så kan man få mycket goda träningsresultat och få sitt balanssinne i trim. En balansplatta kan man köpa på t.ex. medistore.se där det finns allt från traditionella till mer avancerade balansplattor.

Balansplatta - för ditt  balanssinne

Balansorganet fungerar som vår inre kompass som ständigt övervakar och korrigerar andra system i kroppen vars respons ger information som förser oss med känslan av vårt centrum. Ett bra balanssinne påverkar därför inte bara vår förmåga att kontrollera vår kropp, utan har även en stor betydelse för vårt inre välbefinnande – Ett bra balanssinne ger kontroll och balans i både kropp och själ.Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments }

Därför är svavel (MSM) så viktigt för kroppen

april 15, 2015 Anti-aging

MSM, Metyl Sulfonyl Metan är organiskt svavel – en svavelförening som finns i varenda cell i vår kropp. Svavel bidrar till hundratals processer i kroppen som bl.a. har betydelse för vår led- och muskelhälsa samt för hår, hud och naglar eftersom det är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och keratin.   Därför är svavel så viktigt för kroppen […]

Läs hela artikeln

Mindfulness – medvetenhet i nuet

april 14, 2015 Blogg

Mindfulness handlar om medvetenhet och sinnesnärvaro. Det innebär att vara medvetet närvarande i nuet och verklighet så kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och handlingar i varje ögonblick. Ofta blandar vi ihop verkligheten med vår projektioner, tankar och fantasier. Vi är sällan i kontakt med […]

Läs hela artikeln

Hemmabehandlingar för fina fötter

april 12, 2015 Blogg

I takt med att sommaren börjar närma sig så brukar även lusten av att ta lite extra hand om sin vintertrötta kropp komma. Fötterna är väl ofta den del av kroppen som inte får lika mycket uppmärksamhet under vintern som de borde. Så här följer 3 tips på på olika hemmabehandligar som du kan göra för […]

Läs hela artikeln

Smoothie recept

april 11, 2015 Blogg

En näringsrik smoothie är ett fantastiskt sätt att få i sig bra näring i form av vitaminer, mineraler, aminosyror, antioxidanter, enzymer, spårämnen och fettsyror. Här följer 4 olika välsmakande och näringsrika smoothie recept som ger din kropp näring och energi. Grön smoothie recept 3 dl valfri mjölk (havre- mandel- eller kokosmjölk) 1 avocado 1/2 banan 2 […]

Läs hela artikeln

Aldrig mer sömnlöshet – Kom över dina sömnproblem

april 9, 2015 Blogg

Sömnproblem är idag ett vanligt problem. När kroppen och hjärnan har svårt att slappna av så kommer det att påverka vår sömn negativt – man får svårt att somna in och man har svårt att sova en hel natt utan att vakna ett flertal gånger. Denna ljudbok kanske kan hjälpa dig! Bra sömn är viktigt för […]

Läs hela artikeln

Kokosfett är kokosvett

april 6, 2015 Blogg

kokosfett eller kokosolja som man oftast säger har jag skrivit många gånger om då den är väldigt unik och en otroligt bra produkt! Dessutom är användningsområdet av kokosolja så brett att man lätt skulle kunna skriva en hel bok om denna fantastiska frukt. Kokosolja är för mig vad windex var för pappan i ”My big fat […]

Läs hela artikeln