Det finns en stor koppling mellan en välfungerande mage/tarm och en frisk, välmående hud. Huden är vårt största organ och som alla andra organ i kroppen så är huden beroende av att vår mage och tarm fungerar optimalt. 

Intraderma concept

Det är inte ovanligt att människor upplever olika typer av hudproblem, så som känslig-, torr- och för tidigt åldrande hud och inflammatoriska tillstånd så som eksem, dermatit, akne, rosacea och psoriasis. Huden speglar hur man mår på insidan. Tar man hand om insidan så blir även den yttre hälsan hälsosammare d.v.s. huden. Trots allt så finns ca 70 % av vårt immunförsvar i tarmen och det är även där i stort sett allt näringsupptag sker.

En försvagad och skadad tarmfunktion släpper igenom främmande mikroämnen som svamp, bakterier osmält föda och andra skadliga ämnen. Dessa ämnen passerar ut i blodbanan och vidare till kroppens vävnader där de kan orsaka immunreaktioner. Detta i sin tur skapar inflammations­processer, överbelastningar, allergiska reaktioner, näringsbrister och även hudproblem som kan vara svåra att ta hand om.

Huden behöver rätt näring

För att din hud skall må bra så hjälper det inte att enbart behandla huden utifrån. Huden behöver även bra näring inifrån i tillräcklig mängd och i rätt kombination. Detta är viktigt för en frisk hud, cellfunktion och cellstruktur samt för en välmående mage och tarm. Se till att äta mycket grönt, råkost och hälsosamma källor av proteiner och fett. Ta reda på om det är något du är allergisk eller känslig mot och uteslut detta från din kost. Födoämnen som gluten och/eller laktos kan många gånger vara en stor bov när det gäller en läckande tarm och en dåligt fungerande mage och tarm.

För att huden och tarmen sedan ska kunna läka effektivt och komma i balans så behöver man förutom att ändra sin kost, även stödja läkeprocessen genom tillförsel av goda bakterier, antioxidanter och bra fettsyror etc. Det är där Intraderma concept kommer in –  tre kosttillskottprodukter som stödjer mage/tarm och hudens välbefinnande.

Intraderma concept

Intraderma concept är ett kombinationspaket där tre produkter ingår; Intradermium, Nutrimonium och Omega EFA som tillsammans innehåller en kombination av näringsämnen som stödjer hudens välmående inifrån.

En försvagad cellstruktur på grund av brist på bra fettsyror, i kombination med inre inflammationsprocesser och ett försvagat immunförsvar, gör att hudens barriär lider brist på antiflammatoriska reaktioner. Detta skapar skador i hudbariärren som inte vill läka. Skador på hudbarriären kan läka genom intag av rätt näring. Detta kan förbättra cellkommunikationen, släcka inflammationsprocessen samt stärka antioxidant skyddet i huden. Rätt näring kan på så sätt bryta den onda cirkeln och återskapa en frisk hudfunktion.

Intraderma concept är ett behandlingsprogram som bygger på vetenskapliga studier som är framtagna av dermatologer i samarbete med Metagenics Europe. Behandlingstiden för att uppnå resultat räknas till 1-3 månader, beroende på de individuella behoven. Därefter kan man fortsätta med en stöddosering.

Återförsäljare av kombinationspaketet Intraderma concept hittar du här

 

 Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 2 comments }

Somriga och näringsrika smoothies

juni 29, 2015 Blogg

Gröna och fruktiga drinkar hör sommaren till. Här följer några exempel på svalkande och somriga smoothies som bidrar med ett rikt näringsinnehåll, ger en underbar energikick och som dessutom är en fröjd för smaklökarna. Grön sommarsmoothie 1/2 dl aloe vera juice (Nu3) 1 1/2 dl vatten 1/2 avocado 1/2 banan 1 tsk (Nu3) 1 msk (Nu3) […]

Läs hela artikeln

Produkter som passar utmärkt i strandväskan!

juni 28, 2015 Blogg

Sol, bad och härliga dagar utomhus hör sommaren till. Än så länge har sommarens väder kanske inte varit mycket att hurra för, men värmen är påväg! Här är några tips på hälsosamma snacks och solprodukter som passar utmärkt i strandväskan eller picknickkorgen. Lättsaltade ekologisk galetter från Urtekram Dessa glutenfria ekologiska galetter (riskakor) är tillverkade av […]

Läs hela artikeln

Veckans erbjudande på hälsokost!

juni 27, 2015 Blogg

Här kommer veckans tips på förmånliga erbjudanden på hälsokost och andra produkter relaterat till hälsa. Denna vecka hittade jag framförallt riktigt bra erbjudanden på bodystore.se som jag vill dela med mig av. Kampanjerbjudande på helhetshälsa´s produkter När du köper en Probioplex (probiotika från Helhetshälsa) så får du ett valfritt mineraltillskott på köpet värde 125 kr. Välj […]

Läs hela artikeln

Så tar du bort en fästing på rätt sätt

juni 25, 2015 Blogg

Om du hittar en fästing på kroppen ska du ta bort den så fort som möjligt. Ju längre fästingen får sitta kvar, ju högre är risken att du blir smittad av sjukdomar som fästingen kan bära med sig. Läs vidare om hur du tar bort en fästing på rätt sätt. Ta bort en fästing på […]

Läs hela artikeln

Matcha te som hälsodryck

juni 23, 2015 Blogg

Matcha te räknas som världens finaste te, med en mycket hög halt av antioxidanter. Matcha te är inte bara ett gott te, utan äger många hälsofrämjande egenskaper. Vad är matcha te Till skillnad från vanligt te är matcha ett fint pulveriserat te där hela tebladen använts. Den antioxidantiva effekten blir då extremt mycket högre. Så […]

Läs hela artikeln

Nya erbjudanden på bodystore!

juni 21, 2015 Blogg

Här kommer veckans tips på förmånliga erbjudanden på hälsokost och andra produkter relaterat till hälsa. Från och med i dag och en vecka framåt så får du fri frakt på alla beställningar på bodystore.se. Du hittar även kampanjer och riktigt bra erbjudanden på utvalda produkter. Nu får du till exempel: 20 % rabatt på Urtekrams ekologiska […]

Läs hela artikeln