TIPS! I webbshoppen "Ansiktsmaskbutiken" kan du handla hudvårdsprodukter. Kika gärna in för att läsa mer om deras produkter för påsar under ögonen. Alltid fri frakt!

     

3 dofter som höjer välbefinnandet

by Mikaela Bjerring on 3 oktober, 2015 · 0 comments

in Aromaterapi - Eteriska oljor, Blogg, Hälsa, Psykisk hälsa - välbefinnandet

Luktsinnet är det enda av våra sinnen som är direkt kopplat till det limbiska systemet – hjärnans känslomässiga kontrollcentrum. Det är därför som dofter kan påverka vårt välbefinnande i så stor utsträckning.

Eterisk olja - dofter som höjer välbefinnandet
Eteriska oljor med sina dofter har under 1000-tals år uppskattats för sina lugnande, upplyftande eller energigivande egenskaper på vårt välbefinnande. Inom aromaterapi används eteriska oljor för att lindra allt från negativa tankar, spänningar, ångest och oro till trötthet och stress.

Genom att andas in den eteriska oljan eller massera in den på huden så kommer oljans terapeutiska egenskaper i bruk. Den eteriska oljan bidra till att återskapa en balans där stress eller mentalt obehag har stört den känslomässiga funktionen.

 Eteriska oljor

3 dofter som höjer välbefinnandet

Bergamott – har fruktig citrusdoft, men som är varmare, sötare och fylligare än andra citrusdofter. Bergamott är uppiggande och lugnande. Det är en olja som har uppfriskande och renande egenskaper och anses vara bra mot stress, depression, nedstämdhet, ångest, lugnar samtidigt som den är stämningshöjande.

Ylang ylang –  är avslappnande, en afrodisiak och lugnande. Kan även användas vid hypertoni och sömnsvårigheter. Den har en söt, tropiskt blommig doft som påminner om en blandning av jasmin och bittermandel med pepparmynta i toppnoten och trä i botten.

Eucalyptus – är känd för att främja mental klarhet och koncentration. Doften är även lugnande och upplyftande.

Att använda eteriska oljor

Det finns många olika sätt att dra nytta av aromaterapi, liksom många metoder att använda eteriska oljor. Här följer några exempel:

  • Använd en oljelampa för att sprida doften av eteriska oljor i luften
  • Häll 2-3 droppar lugnande eller stimulerande olja på kudden innan du ska sova
  • Droppa i några droppar olja i ditt badvatten
  • Tillsätt några droppar eterisk olja till din potpurri
  • Blanda den eteriska oljan med en bärarolja, t.ex mandelolja eller någon annan vegetabilisk olja. Massera sedan in oljan på huden.
  • Applicera ett par droppar olja på en näsduk och andas in när du känner dig nere

Här hittar du återförsäljare av Eteriska oljor

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARKropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2


Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments }

Enkla meditationer för avslappning och energi

oktober 1, 2015 Andningen - Syre

Ljudboken enkla meditationer för avslappning och energi är skriven av Anders Östman. Ett lätt och effektivt sätt att finna ro och avslappning i din vardag. Med hjälp av denna ljudbok så får uppleva visualiserade miljöer som både ger nya krafter och inspirerar dig att testa nya vägar i livet. Ett enkelt sätt att ladda batterierna […]

Läs hela artikeln

10 vanliga tecken på magnesiumbrist!

september 30, 2015 Blogg

Magnesiumbrist är en mycket vanligt förekommande näringsbrist och väldigt många lider av för låga nivåer utan att veta om det. Eftersom magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist på detta mineral påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig […]

Läs hela artikeln

Handgjord ekologisk deodorant i krämform

september 29, 2015 Blogg

Att konventionell deodorant är en riktig giftbomb har jag skrivit en hel del om innan och även om betydelsen av att välja naturlig kroppsvård i övrigt. I dag tänkte jag tipsa om en ekologisk deodorant i krämform som gör ett utmärkt jobb med att hålla dig fräsch hela dagen! Dessa naturliga och ekologiska deodoranter är […]

Läs hela artikeln

Naturliga produkter för bra munhälsa

september 26, 2015 Blogg

Bra munhygien har inte bara betydelse för tand- och munhälsan utan påverkar även i stor grad helhetshälsan. Här följer några exempel på produkter för naturlig tand- och munhygien. Salt tandkräm från Weleda Salt tandkräm från Weleda innehåller havssalt och mineraler som effektivt tar bort plack, hämmar tandstensbildning, tar bort missfärgningar, stärker tandköttet och emaljen samt […]

Läs hela artikeln

Fördelar med ekologiskt schampo och balsam

september 24, 2015 Blogg

Bra hårvårdsprodukter ska vara skonsamma för ditt hår, hårbotten och miljön. Det finns så många anledningar varför du bör välja ett naturligt och ekologiskt schampo och balsam och inte konventionella produkter. Läs vidare om varför. Fördelarna med att använda naturliga och ekologiska schampo och balsam Håret och framför allt hårbotten påverkas starkt av vilket schampo […]

Läs hela artikeln

Var med och tävla om kosttillskott av D-vitamin!

september 23, 2015 Blogg

I dag är det D-vitaminets dag och vad passar då inte bättre än att ge någon chansen att fylla på sina förråd av D-vitamin! 2 burkar Holistic D-vitamin till den lyckliga vinnaren! Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att lämna en kommentar i fältet längre ner på sidan om en viktigt […]

Läs hela artikeln