Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Ny studie om nypon vid ledbesvär

av | nov 14, 2015 | Blogg, Hälsa, Kost, Kosttillskott, Muskler – Skelett – Leder | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Att nypon bidrar till att minska smärta och inflammation vid ledbesvär har tidigare visats genom en mängd forskning. En nyligen utförd studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Gait & Posture bekräftar återigen fördelarna med nypon för att gynna ledhälsan.

Ny studie om nypon vid ledbesvär

Så här gick studien till:

Forskare vid Parker Institute i Danmark (1), ville genom en studie undersöka huruvida nypon kan förbättra funktionen i knäna när man går. 100 deltagare med rörlighetsbegränsningar i bland annat knäna ingick i den randomiserade, dubbelblinda och placebokontrollerade studien. Deltagarna delades upp i två grupper som under 12 veckor fick tre kapslar dagligen. Den ena gruppen fick nyponpulver och den andra placebo.

Deltagarna observerades med avancerad kamerateknik, tryckmätande golv och data­ logaritmer. Man kartlade deltagarnas gångmönster och använde sig av biomekanisk analys av gångstilen som objektivt och kvantitativt mäter funktion och användning av en led i t.ex knät under fysisk aktivitet. Alla förändringar under studiens gång noterades för att få en så tydlig bild av nyponets inverkan som möjligt.

Forskarna kunde rapportera tydliga och statistiska gruppskillnader när det gällde förändringen från utgångsvärdet till slutresultatet. Av de 94 studiedeltagare som fullföljde studien visade resultatet att nypon-gruppen hade fått signifikant förbättrad funktion och rörlighet i lederna. Man kunde notera stora förbättringar när det gäller förmågan att böja knäna och lätthet att gå under promenader. Hela studien kan du läsa här.

I undersökningen använde forskarna sig av nyponpulver av märket Litomove som även går under namnet Litozin i andra länder. Kapslarna innehåller 750 mg nyponpulver tillverkat av den köttiga delen av nyponet med fröna avlägsnat från de vilda växande arter Dog Rose (R. canina L.). Den aktiva beståndsdelen är ett komplex kallat Rosenoids som inkluderar C-vitamin, flavonoider, karotenoider, triterpene syror, och galaktolipider.

Tidigare studier har visat att nypon har en starkt antiinflammatorisk effekt på personer med inflammation i lederna som osteoartrit. I dessa studier har man identifierat galaktolipid (GOPO) som anledningen bakom nyponets smärtlindrande och antiinflammatoriska egenskaper. Mer om dessa studier kan du läsa här.

 

Återförsäljare av Litomove nyponpulver hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) ”Improved gait in persons with knee related mobility limitations by a rosehip food supplement: A randomized, double-blind,placebo-controlled trial” Ginnerup-Nielsen, Christensen, Bliddal, Zangger, Hansen, Henriksen vid The Parker Institute, Department of Rheumatology, Copenhagen University Hospitals at Bispebjerg-Frederiksberg, Copenhagen, Denmark. http://www.gaitposture.com/article/S0966-6362%2815%2900727-4/addons

(2) Studie publicerad på EULAR Kongress i Barcelona, juni 2007 – http://www.scicompdf.se/litomove/rossnagel_eular.pdf

 

Relaterade inlägg:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close