Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

WellAware Cool Mind för avslappning och återhämtning

av | aug 31, 2020 | Blogg, Hälsa, Nervsystemet, Sömnen, Stress | 2 Kommentarer

– I samarbete med WellAware – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Wellaware.se –

WellAware Cool Mind innehåller en kombination utav magnesium, zink, GABA och L-theanin. Ett kosttillskott med näringsämnen som kan intas vid behov för att främja avslappning, återhämtning och bra sömn.

WellAware Cool Mind för avslappning och återhämtning

Stress är en naturlig del av livet och alla går vi igenom dagar eller perioder då vi upplever extra hög stressbelastning. När man är i balans behöver den kortvariga och tillfälliga stressen inte vara dålig, utan kan till och med vara positiv eftersom den hjälper oss att prestera bättre. Men när stressen pågår länge och/eller är väldigt hög kan den bli mycket skadlig för oss.

För att hantera stressen gäller det att hitta en balans i vardagen. Lära sig konsten att prioritera, eliminera negativa tankar och analysera sitt stressmönster och vad som triggar den negativa stressreaktionen. Se till att få tillräckligt med återhämtning, vila och vara fysiskt aktiv. Hitta sätt och aktiviteter som höjer välbefinnande som är så viktigt för en effektiv återhämtning.

För att vi ska orka så behöver kroppen också energi och näring. Man bör lägga stor fokus på en ren, balanserad och näringstät kost rik på grönt, bra proteinkällor och hälsosamma fettsyror. Vid behov kan man även komplettera kosten med ett kosttillskott som Cool Mind som innehåller näringsämnena magnesium, zink, L-theanin och GABA, vilka hjälper kroppen att hantera stressen, främja avslappningen och återhämtningen.

Magnesium

Magnesium är involverat i en stor mängd kroppsprocesser. Mineralet är bland annat centralt för kroppens energianvändning och bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium fungerar även som en fysisk ”antistress mineral” som reducerar frisättningen av stresshormoner i kroppen som då gör oss mer stresståliga (1). Vid brist på magnesium förstärks effekterna av stress, vilket i sin tur leder till att man lättare blir trött, irriterad och att man kan få problem med att koncentrera sig. Man får svårare att slappna av, varva ner och man kan uppleva sömnproblem.

Zink

Zink är ett livsnödvändigt mineral, en kraftfull antioxidant som ingår i 100-tals viktiga kroppsfunktioner. Huvudfunktionen hos zink är att stödja och möjliggöra enzymreaktioner. Mineralet har till exempel betydelse för vår läkning, immunsystemet, för ett friskt DNA/RNA och för vår kognitiva funktion. Vid stress och hård träning så förbrukar vi även mer zink, vilket betyder att vi måste få i oss mer för att tillgodose kroppens behov (2).

GABA

GABA är en förkortning av det engelska namnet gamma-aminobutyric acid, som översatt till svenska blir gamma-aminosmörsyra. Som namnet indikerar är det en form av smörsyra och räknas till de icke essentiella aminosyrorna. GABA är den vanligaste hämmande signalsubstansen i det centrala nervsystemet som får oss att känna större lugn och avslappning. Vid brist på GABA kan man uppleva trötthet, ångest, oro och sömnproblem (3).

L-theanin

L-teanin är en naturlig aminosyra som stimulerar produktion av serotonin, dopamin och GABA i hjärnan, vilket får oss att känna lugn och harmoni (4) (5). På så sätt kan man uppleva bra fokus och koncentration under dagen och att man sover bättre under natten (6).

WellAware Cool Mind innehåller 90 st vegetabiliska kapslar. Doseringen ligger på 2 kapslar per dag som intas vid behov under dagen eller innan sängdags för att främja en god natts sömn. Produkten finns att köpa på wellaware.se och om du använder rabattkod ”MIKAELA25” så får du dessutom 25 % rabatt på hela sortimentet.

 

Källor och Referenser:

(1) Reference:”Magnesium supplementation improves indicators of low magnesium status and inflammatory stress in adults older than 51 years with poor quality sleep,” Nielsen FH, Johnson LK, et al, Magnes Res, 2010 Dec 1; 23(4): 158-68.

(2) Parletta N, Milte CM, Meyer BJ. Näringsmodulering av kognitiv funktion och mental hälsa. J Nutr Biochem. 2013; 24: 725-743. doi: 10,1016 / j.jnutbio.2013.01.002.

(3) Peter Wilhelmsson, Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5.

(4) Referens: Anti-Stress, Behavioural and Magnetoencephalography Effects of an L-Theanine-Based Nutrient Drink: A Randomised, Double-Blind, Placebo-Controlled, Crossover Trial. White DJ1, de Klerk S2, Woods W3, Gondalia S4, Noonan C5, Scholey AB6. Nutrients. Jan 2016.

(5) The neuropharmacology of L-theanine(N-ethyl-L-glutamine): a possible neuroprotective and cognitive enhancing agent. J Herb Pharmacother. 2006;6(2):21-30. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17182482

(6) Juneja, L. R., Chu, D. C., Okubo, T., Nagato, Y., & Yokogoshi, H. (1999). L-theanine—a unique amino acid of green tea and its relaxation effect in humans. Trends in Food Science & Technology, 10(6), 199-204.

 

Relaterade inlägg:

2 Kommentarer

  1. Amanda

    Tack för tipset och en superbra blogg <3

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close