Cystin, L-cystin

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Klicka här för att gå direkt till produkter

Egenskaper av aminosyran Cystin, L-cystin 

Cystin, L-cystin är en svavelbärande aminosyra och räknas enbart som essentiell vid infektioner. Kroppen kan förvandla L-cystin till L-cystein vid behov så länge det finns med  C-vitamin tillgängligt i kroppen för omvandling. 

Cystin, L-cystin

Cystin, L-cystin

Cystin finns i stora mängder i hår, insulin, bindväv och muskler. Cystin finns även i matsmältningsenzymerna: kromotrypsinogen A, trypinogen, papin och laktoglobulin. Aminosyran fungerar som en kelator för tungmetaller och bidrar till att upprätthålla normal hud och kan därmed ge positiv effekt vid hudåkommor så som eksem och psoriasis. Cystin kan med fördel användas efter operation då denna aminosyra stödjer läkning av vävnader.

Se hela gymgrossistens sortiment av aminosyror och protein

Produkter

KÄLLOR & REFERENSERPeter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, sidor: 455, ISBN: 91-631-7910-5.

Bildkälla: Wikimedia commons/ Cystin

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa