Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Ansiktsdiagnostik

Ansiktsdiagnostik är ett sätt att analysera hur vi mår invändigt. Våra ansiktsdrag kan även indikera styrkor och svagheter i vårt kroppssystem. Olika tecken kan därmed ge en antydan om att något kanske inte står helt rätt till i kroppen. Kom dock ihåg att detta enbart är indikationer till olika symtom och obalanser. Om du misstänker något sjukdomstillstånd så bör du uppsöka sjukvården för utredning.

Ansiktsdiagnostik

Så läser du av ansiktet:

  • Tjocktarmen: Svullnad snett under ögonen, tvärgående veck i pannan, veck vid näsvingarna och ner mot hakan kan samtliga vara tecken på problem i tjocktarmen.
  • Kranskärlen: Lodräta veck på öronsnibbarna kan indikera problem i kranskärlen.
  • Levern: Lodräta streck mellan ögonen kan vara tecken på problem med levern. Linjerna kan även bero på att man gått igenom en lång period av sorg och bekymmer. Den kända ”bekymmersrynkan”.
  • Bukspottkörteln: Horisontella streck mellan ögonen, på övre delen av näsan kan antyda nedsatt funktion/problem i bukspottkörteln.
  • Tunntarmen: Streck i pannan kan indikera problem med att smälta gluten, kasein och/eller laktos.
  • Njurar: Påsar under ögonen kan bero på irritation över livet eller på att njurarna har det jobbigt.
  • Binjurar: Svart eller mörkt mellan ögonen indikerar att binjurarna har det jobbigt och inte fungerar optimalt. Inte ovanligt förekommande vid hög stressbelastning.
  • Mjälte: Ögonlock som hänger och/eller nedåtgående streck vid mungiporna eller tinningarna kan indikera problem med mjälten.
  • Sköldkörteln: Om man ofta tappar hår på yttre sidan av ögonbrynen så kan det indikera problem med sköldkörteln. Har ögonbrynen en tendens att växa ihop så kan det vara ett tecken på att man får i sig för mycket protein som man har svårt att smälta.
  • Lungor: Om kinderna lätt blir rosiga, speciellt vid kyligt väder så kan det vara ett tecken på nedsatt funktion i lungorna. Sår vid näsvingarna är ett annat tecken. Syreupptaget är då stört och det indikerar även en obalans i syra-basbalansen.
  • Testiklar & livmodern: Sår, utslag och eksem på hakan kan indikera problem i testiklarna eller livmodern.
  • Äggstockarna: Ökad hårväxt i ansiktet hos kvinnor kan indikera att äggstockarna är svaga och att hormonproduktionen är i obalans.
  • Mage: En sårig överläpp kan vara ett tecken på att mag-tarmsystemet är ur balans. ”Hästsko-mun” har ofta magproblem.
  • Tarmar: Om överläppen är förstorad så indikerar det att man lätt får problem med tarmarna. Det är inte ovanligt att läppen även lätt blir sårig eller torr.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close