Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Ansiktsdiagnostik – Ansiktet visar hur du mår

av | maj 1, 2011 | Diagnostik - Tester - Analyser, Fysisk hälsa, Hälsa | 0 Kommentarer

Ansiktet speglar din hälsa och kan ge indikationer om vad som pågår i kroppen.
 I ett förgående inlägg beskrev jag hur man kan analysera sin tunga och om hur olika utseenden kan påvisa diverse obalanser. Ansiktsdiagnostik är en annan metod som kan visa en hel del.

Ansiktsdiagnostik - Ansiktet visar hur du mår

Olika tecken i ansiktet kan ge en antydan om att något kanske inte står helt rätt till i kroppen. Våra ansiktsdrag kan även indikera styrkor och svagheter i vårt kroppssystem. Ansiktsdiagnostik ska inte tas som en diagnos, utan mer som en indikation på eventuella störningar och obalanser. 

 

Så läser du av ansiktet:

 • Tjocktarmen: Svullnad snett under ögonen, tvärgående veck i pannan, veck vid näsvingarna och ner mot hakan kan samtliga vara tecken på problem i tjocktarmen.
 • Kranskärlen: Lodräta veck på öronsnibbarna kan indikera problem i kranskärlen.
 • Levern: Lodräta streck mellan ögonen kan vara tecken på problem med levern. Linjerna kan även bero på att man gått igenom en lång period av sorg och bekymmer. Den kända ”bekymmersrynkan”.
 • Bukspottkörteln: Horisontala streck mellan ögonen, på övre delen av näsan kan antyda nedsatt funktion/problem i bukspottkörteln.
 • Tunntarmen: Streck i pannan kan indikera problem med att smälta gluten, kasein och/eller laktos.
 • Njurar: Påsar under ögonen kan bero på irritation över livet eller helt enkelt på dålig matsmältning som gör att njurarna får det jobbigt.
 • Binjurar: Svart eller mörkt mellan ögonen indikerar att binjurarna har det jobbigt och inte fungerar optimalt. Inte ovanligt förekommande vid hög stressbelastning.
 • Mjälte: Ögonlock som hänger och/eller nedåtgående streck vid mungiporna eller tinningarna kan indikera problem med mjälten.
 • Sköldkörteln: Om man ofta tappar hår på yttre sidan av ögonbrynen så kan det indikera problem med sköldkörteln. Har ögonbrynen en tendens att växa ihop så kan det vara ett tecken på att man får i sig för mycket protein som man har svårt att smälta.
 • Lungor: Om kinderna lätt blir rosiga, speciellt vid kyligt väder så kan det vara ett tecken på nedsatt funktion i lungorna. Sår vid näsvingarna är ett annat tecken. Syreupptaget är då stört och det indikerar även en obalans i syra-basbalansen.
 • Testiklar & livmodern: Sår, utslag och eksem på hakan kan indikera problem i testiklarna eller livmodern.
 • Äggstockarna: Ökad hårväxt i ansiktet hos kvinnor kan indikera att äggstockarna är svaga i sin produktion av hormoner.
 • Mage: En sårig överläpp kan vara ett tecken på att mag-tarmsystemet är ur balans. Personer med ”Hästsko-mun” har ofta magproblem.
 • Tarmar: Om överläppen är förstorad så indikerar det att man lätt får problem med tarmarna. Det är inte ovanligt att läppen även lätt blir sårig eller torr.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close