– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa chokladdoppade pepparkaksbollar är en riktig fröjd för smaklökarna. Fria från vitt socker, dåliga fetter och gluten. Om du använder mjölkfri choklad blir dom även veganska. Ett riktigt gott julgodis att avnjuta i vintermyset.
Ingredienser för pepparkaksbollar:
- 20 dadlar
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1/2 krm havssalt
- 3 tsk pepparkakskrydda (se recept längre ner)
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk vatten
- Mörk choklad att doppa pepparkaksbollarna i (själv använder jag mörk kokoschoklad 80%)
Så här gör du:
- Kärna ur dadlarna om dom inte redan är kärnfria.
- Lägg dom kärnfria dadlarna i en mixer tillsammans med mandelmjöl, kokosflingor, havssalt, pepparkakskrydda, kallpressad kokosolja och vatten. Mixa till en smet. Du vill ha den rättså slät, men det kan forfarande vara lite textur kvar.
- Gör bollar av smeten och sätt in dom i kylskåpet en stund så dom blir lite fastare i konsistensen.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp vatten i en kastrull, 3-4 cm från botten räcker. Bryt chokladen i bitar och lägg dom i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
- Doppa peppparkasbollarna i chokladen och placera dom på ett galler. Om du vill kan du pudra över lite pepparkakskrydda över bollarna.
- Förvara dina pepparkaksbollar kallt i kylskåpet tills dom ska serveras.
Så blandar du pepparkakskrydda:
- 1 msk mald ceylonkanel
- 1 msk mald Ingefära
- 1/2 msk mald kardemumma
- 1/2 msk mald kryddnejlika
Blanda om alla kryddor och förvara din pepparkakskrydda i en lufttät burk.
Relaterade inlägg:
- Raw saffransbollar
- Krispiga grönkålschips
- Nad+ och dess betydelse för hälsan och åldrandet
- Så motverkar du svullna ben och fötter
Ser så goda ut. Måste göras. 🙂
Roligt att du vill göra bollarna. 🙂
Ser underbart goda ut! <3
Tack vad roligt att höra. 🙂