– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Chokladrutor är en uppskattad godsak i många hem. Här följer ett recept på en glutenfri variant som även är fri från vitt socker och mjölkprodukter. Den kan enkelt göras vegan genom att byta ut äggen mot vegansk äggersättning.
Ingredienser:
- 2 st ekologiska ägg eller vegansk äggersättning
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 1 dl kokossocker
- 3 krm vaniljpulver
- 1/2 dl kokosmjölk
- 4 msk espresso kaffe (går att ersätta med vatten)
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1/2 dl raw kakao
- 2 tsk bakpulver
Granering:
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Vispa ägg och kokossocker poröst.
- Rör ner kokosoljan, kokosmjölken och espressokaffet.
- Blanda ihop vaniljpulver, kokosmjöl, mandelmjöl, kakao och bakpulver i en separat skål.
- Sikta ner de torra ingredienserna lite i taget och blanda om väl så du får en klumpfri smet.
- Ta en ugnsfast form i storlek cirka 15 x 25 cm. Smörj in formen med lite kokosolja och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Använd en provsticka för att se att kakan är färdiggräddad i mitten innan du tar ut den.
- Strö över kokosflingor och låt den svalna innan du skär upp den. Du kan med fördel baka kakan dagen innan så den har tid att stå till sig i kylen.
Mums! Ser ju supergott ut. 🙂
Blir riktigt goda. 🙂
Dessa ska jag testa! Tack för receptet. 🙂
Varsågod! Låt mig gärna veta vad du tyckte om du gör dom.