Recept på glutenfria chokladrutor

by Mikaela Bjerring on 7 maj, 2016 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, Laktosfritt, Recept, Sockerfritt, Vegansk kost, Vegetarisk kost

Chokladrutor även kallade kärleksmums eller mockarutor är en uppskattad godsak i många hem. Här följer ett recept på en glutenfri variant som även är fri från vitt socker och mjölkprodukter.

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och kokossocker poröst.
  3. Rör ner kokosoljan, kokosmjölken och espressokaffet.
  4. Blanda ihop vaniljpulver, kokosmjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Ta en ugnsfast form i storlek ca 15 x 25 cm. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Använd en provsticka för att se att kakan är torr i mitten innan du tar ut den.
  6. Strö över kokosflingor och låt den svalna innan du skär upp den. Du kan med fördel baka kakan dagen innan så den har tid att stå till sig i kylen.

Fler glutenfria recept hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Patricia maj 12, 2016 kl. 12:07

Mums! Ser ju supergott ut. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 13, 2016 kl. 23:00

Blir riktigt goda. 🙂

Svara

3 Laila maj 13, 2016 kl. 20:18

Dessa ska jag testa! Tack för receptet. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 13, 2016 kl. 23:00

Varsågod! Låt mig gärna veta vad du tyckte om du gör dom.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: